Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Maslákovi začíná halová sezona, spokojí se s jakoukoliv medailí

Praha - Mistr Evropy v hale i pod otevřeným nebem Pavel Maslák má, alespoň podle tréninkových ukazatelů, před halovou atletickou sezonou dobrou formu. Čtyřstovkař mluví o zlepšení v desetinách a touží po medaili z halového mistrovství světa v Sopotech, neboť cenný kov z akce globálního charakteru ještě nemá. Do sezony vstoupí v pátek testovacím závodem v Praze na Strahově, kde poběží 300 a 500 metrů.

Pavel Maslák (vlevo) finišuje na trati 400 metrů
zdroj: ČTK/AP autor: Anja Niedringhaus

Maslák ovládl předloni ME v Helsinkách a loni halové ME v Göteborgu v českém rekordu 45,66 sekundy, který by chtěl letos překonat. Před dvěma lety v Istanbulu na halovém MS byl pátý za 46,19 sekundy; medaile se tehdy udělovala za výkon 45,90, zlatá za 45,11. "Samozřejmě, že každý touží po zlatu, ale mě uspokojí jakákoliv medaile. Bez finále bych byl hodně zklamaný, protože jsem připraven dobře," řekl Maslák.

Dvaadvacetiletého atleta čekají po pátečních závodech tři mítinky v zahraničí, mistrovství republiky, 25. února pražský mezinárodní mítink a potom světový šampionát v Sopotech. "Příprava probíhala velmi dobře, lépe než loni. Na tréninku je to o třídu lepší, takže doufám v český rekord a kam až to dojde, to se nechám překvapit," prohlásil Maslák.

V tréninkové skupině Dalibora Kupky chybí nejlepší česká sportovkyně uplynulého roku a mistryně světa Zuzana Hejnová, která se zotavuje z operace zlomené zánártní kůstky. "Je to malinko jiné, ale zvládáme i bez ní. Možná trenér trochu polevil po tom jejím zranění, abychom zůstali zdraví," konstatoval. Na soustředění v hale v Saské Kamenici Maslák potkal také Němce Thomase Schönlebeho, někdejšího mistra světa v běhu na 400 metrů. Na jeho sedmý čas historie a evropský rekord 45,05 sekundy si český závodník zatím netroufá.

"To je ještě docela daleko," uznal Maslák. Fanoušci budou mít šanci ho vidět na mítinku Praha Indoor, kde Maslák poběží závod na 300 metrů. "Je to vždycky jiné, když tam máte své příbuzné a rodinu, bude jich tam tak deset. Je to víc svazující, ale moc se na to těším," uvedl závodník, který v O2 areně ještě nebyl. "Takže to bude velká premiéra," přiznal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články