Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Maslák by rád z mistrovství Evropy přivezl medaili. Hejnové stav se lepší

Praha – Pavel Maslák odlétá v pondělí s českou výpravou na mistrovství Evropy do Amsterdamu. Na posledních trénincích ladil především rychlost a z Nizozemska by rád přivezl medaili. Lepší se i zdravotní stav Zuzany Hejnové, dalšího žhavého medailového želízka pro českou výpravu.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák: Z ME bych rád přivezl medaili

"Osobně se cítím dobře. Běhá mi to na tréninku, tak to ještě musím prodat na závodech," řekl o své formě Maslák.

Mistr Evropy z Helsinek zatím absolvoval pouze dva závody na 400 metrů – Memoriál Josefa Odložila a ostravskou Zlatou tretru, kde zaběhl čas 45:46.

Mistrovství Evropy pro něj znamená první vrchol sezony. "Já bych samozřejmě chtěl přivést domů nějakou medaili. Neříkám kterou, ale nějakou ano," má jasný cíl český běžec.

Hejnovou už achilovka nebolí

Zuzana Hejnová absolvovala v letní části sezóny jediný závod - ostravskou Zlatou tretru. Ostatní starty zrušila buď kvůli bolavé achilovce anebo tréninkovému manku zaviněnému zdravotními problémy. Týden před evropským šampionátem je už z jejího pohledu situace výrazně lepší a mohla si tak vyzkoušet při tréninku start z bloků a navrch několik překážek.

"Achillovka už nebolí, sem tam je citlivá po nějakém tréninku," uvedla Hejnová a k tréninku poznamenala: "Necítila jsem se úplně špatně, ale potřebuju se dostat do závodu," doplnila dvojnásobná mistryně světa, která však na evropských šampionátech zatím na cenný kov čeká. Na posledních dvou ME obsadila shodně čtvrté místo. "Já z toho hlavně chci mít dobrý pocit, věřím tomu, že když poběžím standardně, tak medaile by z toho měla být."

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová se již cítí lépe a vyzkoušela si trénink přes překážky
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články