Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Mäki se Sasínkem zabojují na MS o medaile i roli hlavy domácnosti

Atletický pár Kristina Mäki a Filip Sasínek mají za sebou poslední společné tréninky před šampionátem v americkém Eugene, kde už každý poběží sám za sebe. A kromě vysněné medaile soutěží oba běžci na 1500 metrů také o hlavní slovo v domácnosti. U Mäki a Sasínka doma totiž platí pravidlo, že kdo zaběhne lepší umístění, rozhoduje i mimo ovál.

Je nám líto, video expirovalo.
Mäki poběží v Eugene se Sasínkem o roli hlavy rodiny

Oba poběží na blížícím se mistrovství světa panáctistovku a oba mají parádní formu. Filip Sasínek ji potvrdil na srazu Diamantové ligy ve švédském Stockholmu, kde vyhrál. "Všechno vypadá dobře, takže si můžu věřit letos. Cítím se dobře a psychická pohoda je daleko větší," prozradil bronzový medailista z halového ME 2017 na 1500 metrů.

Jeho partnerka Kristina Mäki se na loňských olympijských hrách probojovala až do finále. Podobných výsledků dosahuje i teď. "Teď jsme šli testovací kilák, který dopadl dost podobně jako právě před Tokiem. Rozhodně to značí, že forma je dobrá," řekla.

Oba se ale na čtrnáct dní musí rozloučit se svým osmnáctiměsíčním synem Kaapem. A kdo se vrátí z šampionátu s lepším umístěním, stane se hlavou rodiny. "Máme doma takovou úmluvu, že kdo je lepší, tak rozhoduje, kam pojedeme na soustředění, a má větší slovo, takže mě to docela baví tady ta rivalita," svěřila se Mäki.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články