Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Macík: Když mi to sedne, můžu na MS i projít přes rozběhy

Dvaadvacetiletý sprinter Ondřej Macík na nedávném mistrovství republiky v Táboře překvapil i sám sebe českým rekordem na dvoustovce v čase 20,39. Bonusem k tomu byl i posun v rankingu, díky kterému se teď může chystat na mistrovství světa.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Macík: Účast na MS byl vždy můj sen

Ondřej Macík na šampionátu v Táboře vylepšil svoje maximum na dvoustovce o pětadvacet setin. Vešel se navíc i mezi nejlepších 48 sprinterů, kteří budou startovat na světovém šampionátu v Budapešti.

"Je to obrovská čest reprezentovat Českou republiku a od začátku mojí atletické kariéry jsem si to vždycky přál," připustil Macík, kterého díky splněnému snu teď místo tvrdé přípravy na domácí zářijové závody čeká spíš ladění formy na vystoupení mezi nejlepšími atlety světa.

"Tohle jsme úplně neplánovali, takže je to jen za odměnu," usmál se český atlet. Jen zúčastnit se ale na své první světové akci mezi dospělými nechce. Věří, že v Budapešti může být ještě rychlejší, než v Táboře.

"Když mi to na startu sedne ještě o trochu víc a víc budu technicky tahat konec a nebudu klasicky cukat, tak si myslím, že můžu stáhnout ještě nějaké setinky a bojovat i o postup z rozběhu," říká odvážně.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články