Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Legendární Carl Lewis dohlížel na trénink Pavla Masláka

Praha – Do české metropole opět zavítal Carl Lewis. Jeden z nejslavnějších atletů, devítinásobný olympijský vítěz je v Praze na tři dny. Tentokrát přijel, aby tu odstartoval desetikilometrový běh pro veřejnost. Svůj čas však věnuje i atletům profesionálům, na tréninku se potkal s Pavlem Maslákem.

Pavel Malsák s Carlem Lewisem
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

Carl Lewis bedlivě sledoval nejlepšího českého sprintera při rychlostním tréninku. "Je ještě mladý, ale už teď je skvělým atletem, má talent, důležité je, aby na sobě stále pracoval," uvedl Lewis.

"Co běháš?" zeptal se legendární atlet o hlavu menšího českého sprintera. "Závody na 100, 200 a 400 metrů," dostalo se mu odpovědi. To Lewise překvapilo, ale takřka v šoku byl, když mu Maslák nastínil svůj program pro víkendové mistrovství ČR do 22 let, kde ho čekají všechny tři disciplíny a dvě štafety, dohromady osm startů. "To je dost běhání," uznal americký sprinter a hned se zajímal o Maslákovy osobní rekordy.

Pavel Maslák o Carlu Lewisovi:

"Strašně v pohodě chlap, užívá si život a rád si hraje. Je to pro mě úplně super zážitek."

Jednadvacetiletý mistr Evropy z Helsinek v běhu na 400 m a semifinalista olympijských her v posledních letech přemítal, jakou disciplínu zvolit. Nejradši má dvoustovku, ale letos kvůli větší šanci na úspěch vybral čtyřstovku. "Tys byl v semifinále na olympiádě? Hm, zajímavé," řekl Lewis. "Ale podle osobáků jsi čtyřstovkař, konec diskusí," měl Američan hned jasno. "Musíš se soustředit na jednu disciplínu, ta bude tvoje, ostatní jsou jen pro zábavu," poradil Maslákovi. "Já byl dálkař, stovku jsem běhal jako druhou disciplínu pro zábavu, dvoustovku skoro vůbec," dal příklad.

Před legendárním sprinterem se chtěli vytáhnout i daleko mladší atleti. Když to nevyšlo, došlo na slzičky. Ani v tomto případě Lewis nešel pro radu daleko: "Musíš i prohrát, abys mohl jednou vyhrávat, až budeš větší," poradil začínajícím nadějím.

Je nám líto, video expirovalo.
Carl Lewis v Praze
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články