Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kudlička se Špotákovou se chystají na Julisku

Praha – Tradiční atletické klání – Memoriál Josefa Odložila – se blíží. Startovat na Julisce budou i české atletické hvězdy Barbora Špotáková a Jan Kudlička. Špotáková ovládla mítink Diamantové ligy v Římě a formu má i Kudlička. Český tyčkař obsadil v silné konkurenci v americkém Eugene třetí místo a uspět chce i na Julisce  na stadionu, kde denně trénuje. Přímý přenos Memoriálu Josefa Odložila můžete sledovat v pondělí od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Kudlička se těší na start "doma" na Julisce

Na startu budou i další české špičky - běžec Jakub Holuša, tyčkař Jan Kudlička, osmistovkařka Lenka Masná či koulař Ladislav Prášil, který ale zatím není v optimální formě. Nepoběží zraněný rekordman v běhu na 400 metrů Pavel Maslák.

Bronzový medailista z HMS v Sopotech Kudlička má za sebou úvodní závod sezony v Eugene a 563 cm v prvním startu roku předvedl poprvé v kariéře. A to skákal z krátkého rozběhu a na loňských tyčích. "Na začátek sezony je to podobné jako loni, není to vůbec špatné. Snad to ještě bude lepší," věří.

Hlavním bodem pražského mítinku bude opět běh na 1 500 metrů, v němž Odložil získal v roce 1964 stříbrnou medaili na olympiádě v Tokiu. V hlavním programu je 15 disciplín, z toho pět ženských a deset mužských.

Ze startovní listiny na poslední chvíli vypadly největší ohlášené hvězdy oštěpař Dmitrij Tarabin, vicemistr světa ve skoku o tyči z Tegu 2011 Lazaro Borges z Kuby, diskař Gerd Kanter z Estonska i překážkářka Nia Aliová z USA, halová mistryně světa ze Sopot. 

Svobodův start se opět odkládá

Představit se měl Petr Svoboda, jeho návrat na atletickou dráhu po třech letech se ale nejspíš opět odkládá. Český rekordman v běhu na 110 metrů překážek chtěl závodit už o minulém víkendu v Třebíči, první start ale vynechal a přesunul ho na Memoriál Josefa Odložila. Kvůli bolavému kolenu bude ale nucen velmi pravděpodobně znovu počkat.

Svoboda nezávodil od svého triumfu na halovém ME v Turíně před více než třemi lety, čelil vážnému zdravotnímu problému, při kterém vinou zánětu Achillovy šlachy málem přišel o nohu. Teď si poranil při tréninku koleno. Prvotní vyšetření sice neodhalilo žádné vážnější poškození kloubu, definitivně se to ale Svoboda dozví až po pátečním vyšetření na sonografii.

"Už se bojím vyjít schody, abych si zase něco neudělal," podotkl Svoboda. "Nebolí mě achilovka, mám za sebou skvělé tréninky, ale pak si lehce promáčknu koleno a je po startu. Už mi vadí zase vysvětlovat, proč neběžím, co se mi stalo. Sedím zase v pozici, že se vymlouvám. Hrozně rád bych závodil," uvedl Svoboda.

Malá naděje, že v pondělí poběží, ještě je. Pokud by vyšetření ukázalo, že koleno je v naprostém pořádku, překážkář by v sobotu zkusil přeběhnout překážky na tréninku. "Nemůžu si sednout na paty, ještě jsem s tím nezkoušel techniku překážek. Ale kdyby to bylo dobré na vyšetření i v sobotu na tréninku, možná bych to v pondělí zkusil," prohlásil. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články