Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kudlička počtvrté ovládl Pražskou tyčku, Svobodové se nedařilo

Praha – Že exhibiční mítink Pražská tyčka patří k jeho oblíbeným, opět potvrdil Jan Kudlička. Český reprezentant soutěž konanou na pražském Václavském náměstí ovládl počtvrté v řadě, když vyhrál skokem 576 cm. Mezi ženami česká jednička Jiřina Svobodová nezvládla svou základní výšku 442 cm. Vítězkou se stala Australanka Alana Boydová, která překonala laťku ve výšce 452 centimetrů. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kudlička počtvrté ovládl Pražskou tyčku, Svobodové se nedařilo

Loni Kudlička skočil na Pražské tyčce historicky nejlepší výkon na českém území 583 cm, který se pokoušel překonat. Na výšce 586 cm ale neuspěl, stejně jako jeho největší soupeř Pawel Wojciechowski. Polákovi ve výsledcích zůstal zapsaný výkon 566 cm. 

"Pořadatelé připravili lepší konkurenci než minulé roky, proto jsem rád, že vítězství zůstalo doma," řekl Kudlička. "Trochu nám to dnes komplikoval vítr, který foukal proti. Jinak bychom rekord určitě skočili," mínil. 

Svobodová trochu zariskovala, neboť obvykle na takové vysoké výšce závodit nezačíná. "Zkoušela jsem vyšší základ a tvrdší tyče, ale bohužel to nevyšlo," litovala. Boydová si po triumfu před dvěma lety připsala v Praze druhé vítězství.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články