Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krosové tituly patří Homoláčovi a Stewartové

Krosové tituly mají nové majitele. V Kostelci u Stříbra běželi nejrychleji Jiří Homoláč a Moira Stewartová, kteří zvítězili za neúčasti loňských šampionů Jakuba Zemaníka a Simony Vrzalové. Závod mílařů vyhrál Jan Friš.

Je nám líto, video expirovalo.
Krosovými šampiony jsou Stewartová a Homoláč

Homoláč, který se těsně před mistrovstvím vrátil ze soustředění v Keni, zvítězil na desetikilometrové trati jasně o 44 sekund před Janem Janů. Vytrvalec VSK Univerzity Brno získal letos už čtvrtý domácí titul. Na jaře vybojoval zlaté medaile v půlmaratonu i maratonu a v září v silničním běhu na tradičních Běchovicích.

"Chtěl jsem vyhrát ještě o víc. Možná jsem za to měl zatáhnout už po prvním kole a běžet. Ale měl jsem skoro minutový náskok, takže jsem spokojen," řekl Homoláč. S aklimatizací po čtvrtečním návratu z Keni potíže neměl. "Tam je nad ránem taky chladněji, neměl jsem s tím problém," uvedl.

Stewartová svedla mnohem napínavější souboj o titul s Kristýnou Dvořákovou, kterou porazila až v samém závěru závodu na osm kilometrů. V cíli měla k dobru tři sekundy. "Posledních pár set metrů už jsem tomu moc nevěřila, takže jsem měla velkou radost. V závěru mě nakoplo fandění diváků," řekla běžkyně Spartaku Praha 4.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články