Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Koulařské hvězdy povedou v Ostravě asijsko-oceánský tým

Největší letošní světové atletické střetnutí se blíží a jednotlivé světadíly nominují své nejlepší závodníky. Hlavními hvězdami týmu Asie a Oceánie na Kontinentálním poháru v Ostravě budou úřadující mistři světa ve vrhu koulí Novozélanďan Tomas Walsh a Číňanka Kung Li-ťiao. V nominaci je také Katařan Abderrahman Samba, který se v červnu v Paříži blýskl v běhu na 400 metrů překážek druhým nejlepším časem historie 46,98 sekundy. Kontinentální pohár se na stadionu ve Vítkovicích uskuteční 8. a 9. září, přímé přenosy odvysílá ČT sport a web ctsport.cz.

Thomas Walsh
zdroj: Reuters

Letošní tabulky vede také Walsh, který bude jedním ze soupeřů českého koulaře Tomáše Staňka. Novozélanďan v březnu v Aucklandu vylepšil oceánský rekord na 22,67 metru. Krátce předtím ovládl také halové mistrovství světa v Birminghamu. Kung Li-ťiao jako jediná z koulařek v tomto roce překonala dvacetimetrovou hranici (20,38).

Titul mistryně světa má ve sbírce také australská diskařka Dani Stevensová, která v roce 2009 v Berlíně zvítězila ještě jako Samuelsová. Loni na šampionátu v Londýně brala stříbro.

Výbornou aktuální formu má dvacetiletý indický oštěpař Níradž Čopra, jenž tento týden na Asijských hrách triumfoval výkonem 88,06 metru. Zařadil se na šesté místo letošních světových tabulek za Jakuba Vadlejcha, s nímž změří síly v Ostravě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články