Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Juška se po více než roce dostal přes osm metrů. Pro sebevědomí skvělé, říká

Na atletické Velké ceně Nového Města nad Metují se povedeným skokem blýskl dálkař Radek Juška. Český reprezentant se po třinácti měsících znovu dostal přes osmimetrovou hranici a vyhrál výkonem 808 centimetrů. Vítězství na mítinku i předvedený výkon jej posouvají výše v rankingu pro srpnové MS.

Je nám líto, video expirovalo.
Juška po více než roce přeskočil hranici 8 metrů

Juškovi se nejlépe povedl druhý pokus, který byl jeho nejdelším od loňské Zlaté tretry. Na tabuli se rozsvítilo 808 centimetrů. "V dnešních podmínkách, kdy bylo vedro a foukal celou dobu protivítr, nemůžu být nespokojený," hodnotil český dálkař po závodě.

"Byl jsem blíž prknu a musel zkrátit svůj klasický rytmický krok. Evidentně to ale sedlo," hodnotil svůj nejdelší pokus. "Pro sebevědomí je to určitě super," přiznal také český dálkař, který v posledních týdnech nezávodil a propadl se v žebříčkovém pořadí.

Jeho výkon je proto o to cennější, neboť Jušku posuvá výše v žebříčku pro blížící se srpnové MS v Budapešti. Další příležitost pro posun bude mít již brzy: za dva týdny na mistrovství republiky v Táboře, které bude v přímém přenosu vysílat ČT sport a ČT sport Plus.

Na jaký výkon cílí? "Když vyjdou jak teplotní, tak povětrnostní podmínky... já pomýšlím vždy vysoko, takže doufám v osobní a český rekord," říká s úsměvem dlouholetý český reprezentant.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články