Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hledal sponzora na eBay, vydražil si ho ale podvodník

Londýn - Britský sprinter Jamese Ellington, který se pokusil vydražit sponzorství na internetové aukci eBay, zřejmě vyjde s prázdnou. Požadovanou částku 32 500 liber (asi 940 tisíc korun) se mu sice podařilo vydražit již během šesti hodin, s největší pravděpodobností se však svých peněz nedočká.

James Ellington
zdroj: ČT24

Zřejmě totiž šlo o podvod. "Nevypadá to, že by jednal v dobrém úmyslu," uvedla o anonymním nákupčím mluvčí serveru eBay, který se autora nejvyššího příhozu zatím marně snaží vystopovat.

"Lidé z eBay stále prověřují internetové přispěvatele. Je to frustrující. Myslel jsem to vážně a dělal jsem to pro dobrou věc. Věřím, že aspoň jeden z nich bude upřímný," řekl listu The Telegraph šestadvacetiletý Londýňan Ellington, který měl nosit značku svého sponzora na oblečení.

"Mrzí mne, že jsou na světě smutní lidé, kteří hledají potěšení v zahrávání si s kariérami jiných lidí," uvedl sprinter. "Já bych nic podobného nikdy neudělal," dodal závodník, který původně z výsledků aukce "nemohl být šťastnější."

Sprinter sice dostává podporu zhruba 345 tisíc korun z národní loterie jako člen úspěšné štafety, ale o tu individuální po letech trápení a zranění přišel. K novému sponzorovi mu nepomohly ani loňské osobní rekordy na 100 a 200 metrů a účast na mistrovství světa, proto se rozhodl sponzora, který by mu přispěl na trénink i životní výdaje, hledat netradičně.

James Ellington
zdroj: ČT24

Ellington si přivydělává jako trenér dětí, jenže má touhu uspět v červnové britské kvalifikaci na dvoustovku a na olympiádu v Londýně se chtěl chystat jako úplný profesionál.

"V životě jsem zažil řadu problémů a nikdy jsem nepočítal zajíce před honem. Byl jsem optimistický a říkal si, že buď peníze dostanu, nebo ne, že se na to nebudu soustředit. Snažím se na to nemyslet a koncentrovat se na trénink. Ozývají se mi soukromé osoby, tak to mám aspoň naději, pokud aukce skončí špatně," uzavřel Ellington.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články