Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Helcelet se stal mistrem ČR, poprvé překonal hranici 6 000 bodů

Praha - Pátým českým atletem, který v sedmiboji překonal hranici šesti tisíc bodů, je Adam Sebastian Helcelet. Výkonem 6 040 bodů nejenom získal republikový titul, ale také si s největší pravděpodobností zajistil i start na halovém evropském šampionátu v Göterborgu.

Ještě vloni Adam Sebastian Helcelet prohrál s Romanem Šebrlem souboj o místo na olympijských hrách. Vícebojařská legenda se chystá na poslední letní sezonu, a tak si Helcelet zvyká na pozici českého lídra, kterou brzy převezme. V jednadvaceti letech nasbíral v sedmiboji 6 040 bodů, což v jeho věku nedokázal ani Roman Šebrle. Helcelet se radoval hlavně z osobních rekordů v kouli a tyči, kde poprvé překonal pět metrů.

V přípravě začal skákat s tyčkařem a bývalým vícebojařem Štěpánem Janáčkem. "Cítil jsem, že v tyči musím dát osobní rekord, protože i v tréninku mi to šlo mnohem lépe než loni," uvedl Helcelet.

Svým výkonem z mistrovství republiky se zařadil ne druhé místo evropských tabulek, neměl by tak chybět na březnovém halovém mistrovství Evropy v Göteborgu. Přípravu na něj už zahájil v Nymburku. "Uděláme rychlost, abych nebyl tak pomalý na překážkách a na šedesátce," podotkl.

Helcelet věří, že ve Švédsku může svůj rekord ještě vylepšit. "Můžu přidat klidně i sto bodů," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články