Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Hejnová: Termín MS je hrozně nezvyklý. Jsem zvědavá, jak to s námi zamává

Zuzana Hejnová se po zranění opět vrátila na dráhu ve velkém stylu. Nejdříve splnila výkonnostní požadavek pro start na mistrovství světa v Dauhá, následně skončila třetí na Diamantové lize v Římě. Hlavně je ale ráda, že je zdravá a sezona se zatím vyvíjí podle jejích představ. Dvojnásobnou mistryni světa trápí jen pozdní termín světového šampionátu na přelomu září a října.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/AP autor: David J. Phillip

"Klepu asi třikrát denně, že jsem zdravá a docela mi to běhá. Jsem spokojená. Na začátek je to úplně výborný," říká Hejnová v rozhovoru pro ČT sport. Bolavé achilovky ji vyřadily z atletiky na deset měsíců.

"Takhle dlouho jsem nikdy neodpočívala, ale potřebovala jsem nohu doléčit, hodně jsem se věnovala rehabilitaci a regeneraci," dodává.

Návrat na běžecký ovál ale zvládla velice dobře. Hned při svém prvním startu na memoriálu Josefa Odložila vyhrála čtyřstovku překážek a časem 55 sekund a 2 setiny navíc splnila limit na letošní mistrovství světa v Dauhá.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová: Sezona se před MS vyvíjí dobře

"Sezona je hrozně dlouhá, termín mistrovství světa nezvyklý, proto se vůbec neznepokojuju tím, že soupeřky běhají o dost rychleji. Bude se rozhodovat až začátkem října. Jsem zvědavá, jak to s námi zamává," přemýšlí Hejnová.

Skvělý začátek sezony potvrdila hned o tři dny později na Diamantové lize v Římě, kde se opět probojovala na stupně vítězů. Tentokrát z toho bylo třetí místo a zlepšení letošního maxima na 54,82.

"Diamantová liga probíhá standardně, tak se normálně závodí, trénuje. Pak si bude moci člověk nějak odpočinut a následně udělat zase nějaký tréninkový cyklus a trénink před mistrovstvím světa, aby mu kondice a fyzička vydržely směrem k Dauhá," vysvětluje Hejnová.

Zuzana Hejnová
zdroj: Reuters autor: LUCY NICHOLSON

Zatím naposledy se představila česká rekordmanka na mítinku v Kodani před dvěma týdny, kde čtyřstovku překážek zaběhla za 55,18 a přidala na své konto druhé vítězství v sezoně.

Hejnová má nyní pozvánky na Diamantovou ligu do Lausanne, Monaka a Londýna a podle svých slov je hlavně ráda, že její trenérka Dana Jandová poslouchá Hejnové tělo.

"Dana to bere tak, že jeden den odtrénuju a druhý den mi naordinuje trénink podle toho, jak se cítím. V tomhle věku je potřeba to dělat s citem," říká dvaatřicetiletá překážkářka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články