Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hejnová sní o medaili, je to velká výzva, říká trenérka Jandová

Praha - Zuzana Hejnová po půl roce ukončila spolupráci s německým trenérem Falkem Balzerem a vrátila se k přípravě s Danou Jandovou, se kterou trénovala už dříve. Staronová trenérka české atletky se dlouhodobě věnuje práci s mládeží. Nyní před ní stojí nová výzva, dovést k další medaili dvojnásobnou světovou šampionku. S Hejnovou už připravily tréninkový harmonogram a veškerá příprava směřuje především k mistrovství světa v Londýně. 

Zuzana Hejnová se stříbrnou medailí z halového ME
zdroj: ČT4

Dana Jandová už Hejnovou vedla v době, kdy byla česká hvězda ještě dorostenkou. Na obnovenou spolupráci se těší. "Je to rozhodně velká výzva. Se Zuzkou jsme začínaly. Věřím, že jsem dostala diamant, který už je vybroušený a že stačí postavit a posunout to tak, aby získala zase tu medaili na mistrovství světa, o které samozřejmě sní," popsala cíle spolupráce staronová trenérka české atletky.

Jandová se se svou svěřenkyní domluvila na harmonogramu tréninků, protože Hejnovou čeká v blízké době několik velkých závodů. Tréninkový plán mají sestavený zhruba na dva měsíce dopředu. "Já jí v podstatě musím udržet v té kondici, kterou má, a vyčistit jí hlavu. Ona potřebuje dát pryč ty ošklivé myšlenky a nastavit se na závodní činnost, aby byla znovu vítězka a aby vyhrávala," řekla Jandová. Nejbližší závod čeká Hejnovou v Eugene. "Od toho se odpíchneme a uvidíme, co poběží," vysvětlila trenérka české atletky.

Je nám líto, video expirovalo.
Jandová o spolupráci s Hejnovou: Bude to těžké, ale věřím, že to dáme

Veškerá tréninková příprava bude směřovat k srpnovému mistrovství světa. Hejnová bude v Londýně obhajovat světový titul. Zároveň ale naznačila, že to pro ní může být poslední světový šampionát. "Ona musí nastupovat jako vítězka. Do každého závodu chodí s tím, že jde vyhrát. I když má nějaké zdravotní problémy, tak je připravená na startu k vítězství," řekla Jandová. Podle ní Hejnová nyní nemá zdravotná problémy a přípravu absolvuje naplno. "Na dnešním tréninku říkala, že jí achylovka vůbec nebolí," řekla.

Hejnová ukončila předchozí spolupráci s německým trenérem Falkem Balzerem kvůli náročnosti cestování do Německa. Česká překážkářka aktuálně trénuje v Praze nebo v Jablonci, nedaleko bydlí také její rodiče. "Zuzka potřebuje rodinné zázemí, potřebuje kolem sebe lidi, které má ráda a na které se může spolehnout," vysvětlila Jandová.

Se Zuzkou jsme v kontaktu patnáct let, říká Jandová

S novou trenérkou se také změní některé tréninkové metody. "S panem Falkem Zuzka trénovala v úplně jiném systému, než tady my Češi. Takže na něco navážeme, ale něco uděláme, jak jsme se domluvily, úplně jinak," popsala koučka. 

A co říká Jandová na to, že se k ní její svěřenkyně znovu vrátila? "To se snad stalo jen mně, já neznám trenéra, ke kterému by se takto někdo vrátil. Celých 15 let jsme se Zuzkou v kontaktu. Já jsem takový ten trenér, že doopravdy ráda pomůžu, vychovám tu mládež a nemám problém ji poslat dál k tomu top trenérovi. To už dělám několik let. Nikdy jsem neměla ambice vychovat olympijského vítěze, ale teď mám Zuzku, to je velká výzva," dodala na závěr Jandová.   

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články