Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Hejnová si z přípravy odskočila na trénink budoucích nadějí

Liberec – Světová šampiónka v atletice Zuzana Hejnová během zraněním vynucené přestávky nemyslela jen na vlastní problémy. Nelenila a založila v Českých Budějovicích a Liberci sportovní akademie. Stále vládnoucí Sportovkyně roku České republiky v nich chce přivést děti k pohybu.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová se věnuje mladým atletům

Akademii navštěvuje pravidelně dvakrát týdně 24 dětí. "Kroužek je všeobecný, aby se děti učily všemu, aby nebyly specializované od útlého věku," vysvětlila Hejnová, která, pokud jí to čas dovolí, se tréninků zúčastňuje.

Hejnová by se chtěla trénování dětí věnovat až po skončení kariéry, minimálně další tři roky zůstane profesionální atletkou. "Teď mám za sebou čtyři dny tvrdého tréninku. Trenér mě chválí, takže doufám, že je to na dobré cestě. I já se cítím líp," uvedla Hejnová, která se po zranění pomalu vrací do běžného rytmu.

Nejlepší česká sportovkyně minulého roku si zlomila kost v nártu na začátku února a podstoupila operaci. Na jaře odjela na soustředění do Afriky a s návratem na ovály to vypadalo dobře. Jenže se ozvala dlouholetá její potíž - bolavá pata. Hejnová sice absolvovala několik závodů, ale na domácím šampionátu v Ostravě na začátku srpna předčasně ukončila sezonu. Nyní je jejím prvním velkým cílem halové mistrovství Evropy v Praze v březnu příštího roku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články