Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Hejnová je v nominaci na nejlepší evropskou atletku

Lausanne - Mistryně světa Zuzana Hejnová je v nominaci na ocenění pro nejlepší atlety Evropy. Zlatá medailistka v běhu na 400 metrů překážek byla odbornou komisí zařazena do desítky kandidátek, kterou zveřejnila Evropská atletická asociace. Hejnová anketu vyhrála už v roce 2013, kdy se stala rovněž světovou šampionkou a stejně jako letos vyhrála i Diamantovou ligu. 

Zuzana Hejnová
zdroj: Reuters

Po loňské sezoně ovlivněné zraněním českou rekordmanku vystřídala nizozemská sprinterka Dafne Schippersová. Ta je po senzačním triumfu na pekingském MS na dvoustovce a stříbru z poloviční trati favoritkou na cenu Golden Tracks i letos. Díky světovému rekordu a celoroční neporazitelnosti by jí mohla konkurovat také polská kladivářka Anita Wlodarczyková.

Mezi muži obhajuje triumf francouzský tyčkař Renaud Lavillenie. Výsledky z Pekingu nicméně favorizují šampiona v bězích na 5000 a 10 000 metrů a vítěze ankety z let 2011 a 2012 Mo Faraha z Velké Británie.

Renaud Lavillenie
zdroj: ČTK autor: Petr Toman

Do 28. září mohou do ankety přispívat svými hlasy fanoušci prostřednictvím sociálních sítí. O konečném pořadí rozhodnou také členské svazy Evropské atletické asociace, novináři a komise odborníků, všichni čtvrtinovým dílem. Vítězové budou oznámeni na galavečeru v Lausanne 17. října.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články