Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Staněk je zase fit. Mohl jsem dělat úplně všechno kromě házení, hlásí před HME

Už příští týden bude skotské Glasgow hostit halový evropský šampionát v atletice. A v nepříliš početné české výpravě nebude chybět ani koulař Tomáš Staněk, který se musel v poslední době vypořádat se zraněním. Už je fit a věří ve světlé zítřky. Zdravotní obtíže ho až tolik neomezovaly.

Sport
zdroj: ČT4

Měl být jednou z největších českých hvězd na ostravském mítinku Czech Indoor Gala. Jenže krátce před ním se zranil. "Paradoxně se mu to stalo při kompenzačním cvičení, když házel levou rukou," řekla tehdy halová světová rekordmanka ve vrhu koulí Helena Fibingerová.

Krátce před startem vrcholu halové sezony by mělo být vše špatné zažehnáno. "Už hážu. Překvapivě mě to nebolí a s trenérem dolaďujeme poslední detaily," hlásil ve Sportovních zprávách Staněk.

Český rekordman letos vrhal koulí v závodě jen 19. ledna v Jablonci a předvedl výkon 21,16 metru. "Bohužel letos jsem si ji (halovou sezonu) moc neužil, ale o to víc se těším do Glasgow," uvedl bronzový z loňského halového světového šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Staněk se před HME uzdravil: Už hážu

Navzdory jedinému letošnímu startu stále figuruje na druhém místě evropských tabulek za odvěkým rivalem Davidem Storlem (21,32). O porovnávání Staněk ale vůbec nepřemýšlí.

"Řešil jsem, abych tam letos vůbec mohl jet. Naštěstí mě to zranění nelimitovalo tolik, abych nemohl trénovat. Mohl jsem dělat úplně všechno kromě házení. Což je trošku problém…," podotkl se smíchem.

Doufá ale, že mu pauza v technických dovednostech příliš neubrala. "Občas mám svoje horší dny, ale když si odpočinu, je ta technika zase úplně jiná a líp to spíná," zdůraznil. "Pro mě bylo hlavní natrénovat. Když jsem nemohl házet, mohl jsem zase trénovat mimo," dodal sedmadvacetiletý atlet.

Česká reprezentace se pokusí v Glasgow navázat na úspěšný halový evropský šampionát před dvěma lety.

V Bělehradě tehdy skončili Češi v medailovém pořadí na pátém místě, když vybojovali celkem sedm cenných kovů - jedno zlato, dvě stříbra a čtyři bronzy. Nejcennější medaili přivezl Pavel Maslák ze čtvrtky, Zuzana Hejnová na stejné trati získala stříbro a druhé místo obsadil ve vrhu koulí právě Staněk. Bronzovou radost v srbské metropoli prožili překážkář Petr Svoboda, vícebojař Adam Sebastian Helcelet, mílař Filip Sasínek a štafeta na 4x400 metrů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články