Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Frydrych chce v Lausanne potvrdit diamantové vedení

Lausanne (Švýcarsko) – Především k sektoru oštěpařů bude směřovat zájem českých příznivců atletiky a zejména seriálu Diamantové ligy, která dnes zavítá do švýcarského Lausanne. V nabité oštěpařské soutěži se představí čeští reprezentanti Vítězslav Veselý a Petr Frydrych. Očekává se zejména souboj Fina Tera Pitkämäkiho s Frydrychem. Právě tato dvojice se dělí o průběžné vedení v soutěži. Přímý přenos mítinku v Lausanne vysílá od 20:00 program ČT4 a také web Sportživě.cz.

Kromě českého svěřence Jana Železného a finského matadora se po pětitýdenní pauze zaviněné zraněním třísel objeví mezi elitou dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa Nor Andreas Thorkildsen. V oštěpařském sektoru bude i jednička letošních světových tabulek Vadims Vasilevskis z Lotyšska.

Do Diamantové ligy se letos poprvé zapojí Atlet roku 2010 půlkař David Rudisha. Keňský běžec se po zánětu v levé noze vrátil na dráhu minulý týden nejlepším časem sezony. Pozornost bude upřena také k soutěži výškařek, kde Chorvatka Blanka Vlašičová může v jubilejním 100. závodu překonat hranici dvou metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články