Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zaútočí Juška na český rekord? Diamantová liga v Římě slibuje velký dálkařský souboj

V Římě se dá očekávat krásné dálkařské představení. Ve startovní listině mítinku Diamantové ligy nechybí úřadující mistr světa Luvo Manyonga, olympijský vítěz z Ria Jeff Henderson, devatenáctiletý Kubánec Juan Miguel Echavarría, překvapivý halový světový šampion z Birminghamu, nebo také Radek Juška, který se na úterním Memoriálu Ludvíka Daňka výkonem 827 centimetrů na čtyři centimetry přiblížil vlastnímu českému rekordu a dostal se do čela evropských tabulek. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 20:00.

Radek Juška
zdroj: Reuters

Přesun z Turnova do italské metropole na mítink Golden Gala absolvovali také elitní diskaři. V Římě se představí vítěz Memoriálu Ludvíka Daňka Fedrick Dacres z Jamajky a Polák Piotr Malachowski, který byl v Turnově třetí. Utkají se třeba s mistrem světa Andriusem Gudžiusem z Litvy a německými bratry Robertem a Christophem Hartingovými.

Zatímco mužský disk je otevřený, ženská soutěž v této disciplíně má jasnou favoritku v podobě Sandry Perkovičové. Sedmadvacetiletá Chorvatka se na prvním diamantovém mítinku v Dauhá blýskla rekordem prestižního seriálu 71,38 metru.

V Dauhá vytvořil rekord Diamantové ligy také Katařan Abderrahman Samba, který 400 metrů překážek prolétl za 47,57 sekundy. Dvaadvacetiletý lídr světových tabulek se v Římě utká mimo jiné s mistrem světa Karstenem Warholmem z Norska a olympijským šampionem z Ria Kerronem Clementem z USA.

Tradičním tahákem bude mužská stovka, i když na startu nebude úřadující mistr světa a rekordman mítinku Justin Gatlin z USA. Poběží stříbrný medailista z MS v Londýně Christian Coleman, který může vrátit americkému krajanovi Ronniemu Bakerovi necelý týden starou porážku z Eugene.

Ve výškařském sektoru bude svou suverenitu potvrzovat Ruska Maria Lasickeneová, úřadující mistryně světa venku i v hale.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články