Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Prášil bude v Lausanne útočit na další body, ozdobou bude mužská stovka

Lausanne - Koulař Ladislav Prášil se na mítinku Diamantové ligy v Lausanne pokusí navázat na medailové umístění z Birminghamu. V Anglii skončil v neděli třetí a poprvé se v elitním seriálu prosadil na stupně vítězů. Na švýcarském mítinku Athletissima bude jediným českým zástupcem. Vítězslav Veselý, který vede hodnocení oštěpařů, po odstoupení ze soutěže v Birminghamu léčí zraněný přitahovač na pravé noze. Přímý přenos osmého závodu prestižního atletického seriálu sledujte od 20:00 na ČT sport a našem webu.

Ladislav Prášil
zdroj: ČTK/AP autor: Matt Dunham

Prášil se díky získanému bodu dělí o šesté místo. Znovu změří síly i se svými přemožiteli z Birminghamu Američany Reesem Hoffou a Ryanem Whitingem, který vede letošní tabulky výkonem 22,28 metru a s deseti body je také v čele disciplíny v Diamantové lize.

Velkým tahákem v Lausanne bude start amerických sprinterů v čele s Tysonem Gayem, který se představí poprvé od národního šampionátu v Eugene, na němž zaběhl skvělé časy na 100 (9,75) i 200 metrů (19,74). Ve čtvrtek poběží stovku a případné vítězství pro něj bude dobrým znamením před srpnovým mistrovstvím světa v Moskvě. V Lausanne dosud vyhrál jen jednou v roce 2007, kdy pak získal na světovém šampionátu v Ósace tři tituly. Gayovým soupeřem bude mimo jiné bývalý světový rekordman Asafa Powell z Jamajky, nedávný vítěz ostravské Zlaté tretry.

Profesionální debut si na dvoustovce odbude Kimberlyn Duncanová, která na americké kvalifikaci senzačně porazila olympijskou vítězku Allyson Felixovou. "Je to pro mě nové, už nebudu univerzitní atletka. Těším se, vím, že na to mám," uvedla jednadvacetiletá sprinterka. Na odvetu s Felixovou nedojde, protože trojnásobná mistryně světa na 200 metrů se odhlásila. Duncanová se však utká s jinou slavnou krajankou Carmelitou Jeterovou, mistryní světa na stovce, jež nabírá po zranění zpátky formu.

Prvenství v Diamantové lize si mohou v předstihu zajistit v běhu na 1500 m chorvatská diskařka Sandra Perkovičová, letos dosud neporažená, a Švédka Abeba Aregawiová. Obě ovládly mítinky v Dauhá, New Yorku, Římě a Birminghamu a vedou o 12, respektive 13 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články