Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hejnová a Vadlejch, v tyči souboj "šestimetrových". Diamantová liga pokračuje v Monaku

Překoná Zuzana Hejnová opět sezonní maximum? Pokusí se o to na mítinku Diamantové ligy v Monaku. V Římě doběhla dvojnásobná mistryně světa v závodu na 400 metrů překážek třetí, v minulém týdnu byla v Lausanne druhá ve svém letošním maximu 54,11 sekundy. V oštěpařském sektoru nastoupí Jakub Vadlejch. Přímý přenos vysílá od 20:00 ČT sport a web ctsport.cz.

Mondo Duplantis
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Matti Matikainen

Zase to bude pro Hejnovou velký souboj s předními americkými překážkářkami. Její jediná přemožitelka z Lausanne Shamier Littleová ani jednička letošních světových tabulek Dalilah Muhammadová přitom nestartují. Česká rekordmanka by měla ovšem bojovat především s vítězkou mítinku v Oslu Sydney McLaughlinovou a další Američankou Ashley Spencerovou. Mistryně světa Kori Carterová se letos ještě nedostala pod 55 sekund.

V soutěži oštěpařů se Vadlejch utká s Estoncem Magnusem Kirtem, který letos jako jediný přehodil 90 metrů, s Němci Andreasem Hofmannem a Thomasem Röhlerem nebo s asijským rekordmanem Čcheng Čao-cchunem z Tchaj-wanu.

Na stovce bude nejrychlejší muž sezony Christian Coleman chybět, ale světová dvojka Noah Lyles se v Lausanne blýskl časem 19,50 na dvojnásobné trati. Mistr světa Justin Gatlin tak nepůjde na start v pozici favorita, lepší výkon má letos na kontě i Nigerijec Divine Oduduru.

Ženská osmistovka tentokrát mezi diamantovými disciplínami není a suverénní vítězka ze Stanfordu Caster Semenyaová v Monaku schází.

Tradičně nabitá je naproti tomu mužská tyč, kde se utkají letos "šestimetroví" Piotr Lisek a Armand Duplantis se světovým rekordmanem Renaudem Lavilleniem a mistrem světa Samem Kendricksem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články