Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Desetikilometrová trať pražské Grand Prix přinesla světový rekord a nyní ještě zrychlí

Podzimní běžecká sezona vyvrcholí první zářijovou sobotu tradiční pražskou Grand Prix. Před dvěma lety tu zaběhla ženský světový rekord na 10 kilometrů na silnici keňská vytrvalkyně Joyciline Jepkosgeiová a i to závod posunulo mezi největší běžecké podniky. Tentokrát má být trať pro běžce všech kategorií a výkonností ještě rychlejší. Závod můžete sledovat živě na ČT sport a i na webu ctsport.cz.

Start je v 19:30 v Revoluční ulici a tentokrát vynechá Argentinskou ulici a vede do Karlína. To má závod zrychlit.

"Odhodlali jsme se ke změně proti minulým ročníkům. Trať Birell Grand Prix byla vždycky velmi rychlá, odklonem do Karlína si ale slibujeme ještě rychlejší časy. Je tam výborný povrch i sklon. Elitní závodníci a hobby běžci budou mít ideální příležitost pro osobní rekordy," říká ředitel závodu Václav Skřivánek. 

Pro ženy všech věkových kategorií, které si nebudou na deset kilometrů věřit, je tradičně připravena poloviční trať, která startuje už v 18:00 hodin.

Závod se poběží v době, kdy v české metropoli pořádá Evropská atletická asociace spolu s RunCzech Evropskou konferenci běžeckého businessu za účasti špiček světové a evropské atletiky a firem zabývajících se využitím moderních technologií.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články