Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Desetibojařům dál vládne Kopecký, posunul i osobní rekord a splnil limit na ME

Titul mistra republiky v desetiboji nemění majitele. Obhájil ho Ondřej Kopecký, který si výkonem 8310 bodů výrazně vylepšil osobní rekord a splnil limit pro účast na evropském šampionátu v Mnichově. V pražském Edenu dlouho sváděl souboj o zlato s Jiřím Sýkorou, který však nezdolal základní výšku ve skoku o tyči a soutěž nedokončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Desetibojař Kopecký splnil limit na ME

V sedmiboji zvítězila stejně jako loni Dorota Skřivanová. Pátá žena halového mistrovství světa nasbírala 6073 bodů a poprvé překonala šestitisícovou hranici. Stejně jako Kopecký se zařadila na sedmé místo českých historických tabulek. Za limitem pro ME zaostala o 147 bodů.

Kopecký předvedl další velký výkonnostní skok. Čtyřiadvacetiletý svěřenec olympijského šampiona a bývalého světového rekordmana Romana Šebrleho si v květnu v Bydhošti vylepšil kariérní maximum o 414 bodů na 8041 a teď zaznamenal další razantní zlepšení.

"Trošku jsem počítal s tím, že by to mohlo být lepší než v Bydhošti. Pár disciplín mě fakt překvapilo. Užil jsem si to," uvedl Kopecký ve videu na webu atletického svazu. Také měl namále v tyčce, když základní výšku 460 cm skočil až na třetí pokus. Nakonec zdolal 500 cm. "Tyčka byla dneska pekelná. Mohl jsem skočit i víc, 520 tam málem zůstalo, ale pět metrů v těchhle podmínkách je super," řekl atlet pražské Dukly.

Druhý skončil František Doubek. Juniorský mistr světa, který před týdnem startoval v Götzisu, nasbíral 7681 bodů.

Skřivanová překonala osobní rekord z Bydhoště o 147 bodů, i když se dál trápí v hodu oštěpem, v němž předvedla jen 32,98 metru. Na splnění limitu příliš nemyslí. "Spíš počítám trošku s rankingem. Tohle by mě mělo dost posunout, za vítězství je dost bodů. Evropa by měla být snad jasná a svět uvidíme," řekla k vyhlídkám na účast na šampionátu díky umístění v žebříčku.

Stříbro získala počtvrté v kariéře Kateřina Dvořáková v osobním maximu 5730 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články