Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Desetibojař Sýkora ovládl mítink na Kanárských ostrovech, překonal osobní rekord

Jiří Sýkora vyhrál víkendový desetiboj na Kanárských ostrovech v osobním rekordu 8122 bodů. Pět let staré maximum z mítinku v Götzisu si juniorský mistr světa z roku 2014 v Aroně vylepšil o jeden bod. Přes osmitisícovou hranici se dostal také Adam Sebastian Helcelet, který obsadil výkonem 8058 bodů druhou příčku.

Jiří Sýkora
zdroj: Reuters

Mítink zařazený do vícebojařské challenge měl být duelem medailistů z halového mistrovství Evropy Jorgeho Ureni ze Španělska a Poláka Pawla Wiesiolka, ale ani jeden závod nedokončil. Ureňa se zranil při dálce a Wiesiolek doplatil na tři přešlapy v disku.

Právě disk dostal z pátého místa do čela soutěže Sýkoru, který si v této disciplíně vylepšil osobní rekord na 48,86 metru. Pak přidal vydařený oštěp, přičemž jeho výkon 66,91 překonal jen Helcelet (67,29). V závěrečné patnáctistovce stačil Sýkorovi na udržení prvního místa čas 4:51,42 a desáté místo.

Sýkora se tímto výkonem přidal k Helceletovi a splnil svazový výkonnostní požadavek pro OH, ale na účast v Tokiu součet zatím nestačí. Ostrý olympijský limit je 8350 bodů a v redukovaném olympijském žebříčku jsou Helcelet a Sýkora na začátku čtvrté desítky, přičemž v Tokiu bude závodit 24 vícebojařů. Mezi ně by se zatím dostal Jan Doležal, ale ten letos ještě žádný desetiboj nedokončil, takže nemá svazový limit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články