Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Czech Indoor Gala přivítá olympijského vítěze. Do Ostravy znovu přijede dálkař Tentoglu

Velké jméno znovu "ulovili" pořadatelé ostravského atletického mítinku Czech Indoor Gala. Fanouškům se na začátku února představí olympijský šampion a mistr Evropy ve skoku do dálky Miltiadis Tentoglu, který už v Ostravě zvítězil v letech 2018 a 2020. Mezi jeho soupeři bude i Radek Juška.

Miltiadis Tentoglu
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

V koulařském sektoru se odehraje souboj dvou halových evropských šampionů mezi českým rekordmanem Tomášem Staňkem a Polákem Konradem Bukowieckým. V soutěži tyčkařek budou s domácím duem Romana Maláčová, Amálie Švábíková startovat olympijské finalistky Tina Šutejová ze Slovinska, Yarisley Silvaová z Kuby a Běloruska Iryna Žuková.

Na šedesátce se vedle české elity, kterou budou zastupovat Jan Veleba, Zdeněk Stromšík či Klára Seidlová, představí medailisté z HME včetně majitele kompletní sbírky Jána Volka ze Slovenska a úřadující šampionky z Toruně Alji del Ponteové ze Švýcarska.

Na čtvrtce má na rekord mítinku Zuzany Hejnové (51,96) útočit současná česká jednička Lada Vondrová, jíž bude konkurovat například členka stříbrné polské štafety z olympiády Ina Baumgartová-Witanová. Stejný úspěch zaznamenal v Tokiu Nizozemec Liemarvin Bonevacia.

Ostravské Gala se uskuteční 3. února jako mítink stříbrné kategorie seriálu World Athletics Indoor Tour. Na českém území se bude konat také další akce druhé nejvýznamnější skupiny v Nehvizdech (30. ledna), bronzový punc mají mítinky v Kladně (27. ledna) a Hustopečích (5. února).

Po tamním tradičním "skákání" měl následovat o tři dny později ještě další výškařský mítink Beskydská laťka, ale třinečtí pořadatelé ho v minulém týdnu kvůli špatné epidemické situaci druhým rokem po sobě zrušili.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články