Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Covid zrušil Pražský maraton i letos, konat by se měl až příští rok

Tradiční maraton se v Praze nepoběží ani letos. Pořadatelé závod, který se měl konat v české metropoli 10. října, přeložili na květen příštího roku. Informovali o tom v tiskové zprávě.

Už dříve organizátoři běžeckého seriálu RunCzech zrušili další velké akce v metropoli půlmaraton a Grand Prix na 10 kilometrů, které se měly konat na začátku září. Maraton i půlmaraton mají obvykle jarní termíny, ale kvůli pandemii koronaviru byly odloženy. Nakonec se letos neuskuteční vůbec, stejně jako v loňském roce.

"Za aktuálně platných covidových opatření nemůžeme za tým RunCzech garantovat vysokou kvalitu, bezpečnost a bezproblémovou organizaci závodu s účastí nad tři tisíce běžců," uvedl prezident organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo. Při Pražském maratonu se podle organizátorů najednou sejde až 18 tisíc lidí.

Podle současných vládních opatření by museli běžci startovat ve vlnách, pořadatelé musejí kontrolovat testování či očkování účastníků, dodržování bezpečné vzdálenosti komplikuje přípravy v zázemí. Za těchto podmínek plánuje RunCzech uspořádat alespoň půlmaratony v Ústí nad Labem a Českých Budějovicích v příštích dvou měsících.

Běžci přihlášení na Pražský maraton si mohou převést registraci na příští rok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články