Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Bolt zahájil olympijskou sezonu nejrychlejší stovkou roku

Kingston - Hvězdný sprinter Usain Bolt zahájil olympijskou sezonu nejrychlejším letošním časem 9,82 sekundy. Na domácím mítinku v jamajském Kingstonu vylepšil letošní tabulky také úřadující mistr světa na stovce Yohan Blake, který závod na 200 metrů vyhrál za 19,91. Závod na 100 metrů žen vyhrála mistryně světa Američanka Carmelita Jeterová v novém maximu sezony 10,81 a na čtvrtce se blýskla domácí běžkyně Novelene Williamsová-Millsová časem 49,99.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Bolt bude v létě v Londýně obhajovat tři zlaté olympijské medaile - na stovce, dvoustovce i ve štafetě, přičemž před čtyřmi lety v Pekingu ve všech třech případech zlepšil světový rekord. Premiéra v sezoně mu vyšla, byť ho mohly znervóznit dva pokažené starty soupeřů. "Byl to dobrý začátek, řekl bych," zhodnotil pětadvacetiletý Jamajčan, který bude opět hlavní hvězdou Zlaté tretry 25. května v Ostravě. "Cítím se líp než loni, takže jsem sám se sebou určitě spokojen. Nebylo to perfektní, ale na první závod dobré," dodal pětinásobný mistr světa.

Z čela letošních tabulek odsunul krajana a tréninkového partnera Blakea, jenž před třemi týdny běžel stovku za 9,90. Druhého v cíli, Michaela Fratera, porazil Bolt o 18 setin. O nic pozadu nezůstal ani Blake, který se v Kingstonu postaral o druhý z celkově čtyř nejlepších výkonů sezony. "Bolt mi sebral letošní nejrychlejší stovku, tak jsem se chtěl dostat do čela aspoň dvoustovky," řekl sprinter, který loni na MS v Tegu získal zlato po Boltově ulitém startu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články