Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Blíží se memoriál Josefa Odložila se Špotákovou v čele

Praha – Kvapem se blíží další ročník tradičního atletického mítinku Memoriál Josefa Odložila. V pondělí se v Praze představí i oštěpařka Barbora Špotáková. Ta se na poslední chvíli rozhodla startovat v sobotním mítinku Diamantové ligy v New Yorku, kam narychlo odletěla. Světovou rekordmanku tak čekají společně s domácím šampionátem o dalším víkendu ve Vyškově tři závody v jednom týdnu. Špotáková se ale nabitého programu nebojí.

"Mám opravdu dneska chuť závodit a cítím se zdravá. Mám pocit, že můžu ještě hodit daleko a po Memoriálu Odložila a mistrovství republiky je poměrně dlouhá pauza v závodění. Já mám radost ze závodění, a proto jedu do New Yorku," vysvětluje Špotáková.

V New Yorku bude závodit v sobotu po obědě tamního času a večer už se posadí do letadla na cestě domů. Do Prahy by měla dorazit v neděli ráno. "I proto, že byly tak dobré letenky, jsem se rozhodla tam jet. Do pondělního podvečera bude dost času na regeneraci."

Letošní sezonu zahájila báječně. Má nejlepší průměr nejdelších hodů z každého závodu v dosavadním průběhu sezony, na každém mítinku se zlepšila minimálně o metr. Organizátoři Memoriálu Josefa Odložila věří, že tato tendence bude pokračovat a v pondělí Špotáková hodí v Praze sedmdesáti metrů. I proto připravili bonus 20 000 dolarů za případné překonání světového rekordu 72,28 metru. "Já si (na překonání sedmdesáti metrů) věřím od začátku sezony a je jen otázkou času, kdy přijde," věří si oštěpařka.

Je nám líto, video expirovalo.
Na memoriálu Josefa Odložila se představí i Barbora Špotáková

Do startovní listiny hlavního závodu Memoriálu Josefa Odložila, běhu na 1 500 metrů, přibyl Španěl Juan Carlos Higuero. Favoritem ale zůstává Etiopan Mekonnen Gebremedhin, který už letos zaběhl čas 3:31,45 minuty. Zajímavý náboj bude mít běh na 400 metrů překážek žen, v němž se poprvé v kariéře střetnou kolegyně z tréninkové skupiny Zuzana Hejnová a Denisa Rosolová, jež zkouší ve své kariéře další změnu disciplíny.

Dalšími hvězdami jsou trojskokan Phillips Idowu z Británie, mistr Evropy a vicemistr světa, či tyčkařka Alana Boydová z Austrálie, vedoucí žena světových tabulek. Pro české atlety bude mítink jednou z posledních šancí ke splnění limitu na ME. Do výšky bude skákat Jaroslav Bába, patnáctistovku poběží Jakub Holuša a do stometrového sprintu nastoupí český rekordman na čtyřstovce Josef Maslák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články