Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Atlety čeká šampionát. Kudlička chce zaútočit na letošní maximum

Tyčkař Jan Kudlička na podzim nabral dvouměsíční tréninkové manko a také proto letos více trénuje, než závodí. Před mistrovstvím republiky je rád, že už má splněný limit pro mistrovství Evropy. Ten výkonem 555 centimetrů překonal na začátku července na Pražské tyčce. Do Berlína by ale rád odjel s lepším letošním maximem. Přímý přenos z atletického mistrovství republiky v neděli od 13:00 živě ČT sport a web ctsport.cz. 

Jan Kudlička
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Vylepšit si ho chce právě v neděli na republikovém šampionátu. Poslední skokanský trénink, při kterém překonal 560 centimetrů, mu naznačil jeho možnosti. "Já jsem šel z krátkého rozběhu. Vyzkoušel jsem si od začátku 540, 550, 560. To je na mě docela dobré, já nejsem úplně tréninkový typ. Snažili jsme se dávat i nohy na vyšší gumu," pochvaloval si.

S menším počtem startů nemá takovou jistotu, není tak vyskákaný. "Ale o to víc se těším na ty závody a těším se, až si zaskáču," řekl. Pro sebevědomí by potřeboval alespoň jeden pořádný výkon. "Nechce se mi úplně do Berlína odjíždět s tím, že mám skočeno 555, protože to tam nic asi řešit nebude," poznamenal.

Je nám líto, video expirovalo.
V Kladně proběhne MČR v atletice s plejádou domácích hvězd

Díky splněnému limitu mohl před vrcholem sezony trénovat intenzivněji, než kdyby o něj musel usilovat do poslední chvíle. V Berlíně bude obhajovat stříbro z ME 2016 v Amsterodamu, na které mu tehdy stačilo 560 centimetrů.

"Já jsem tam ale neodjížděl s formou na 560. Já jsem tam odjížděl s formou na 580 a v těch podmínkách, jaké tehdy v tom Amsterodamu panovaly, z toho bylo 560. Byl jsem výborně připravený. Bylo to po českém rekordu, tak jsem byl na vlně," vzpomínal.

Na mistrovství Evropy bude chtít hlavně postoupit z kvalifikace, což se mu na loňském světovém šampionátu v Londýně nepodařilo. "Uvědomuji si, že letos z hlediska tabulek ten postup do finále bude těžký. Ale věřím, že se to povede. Potom to finále je už otevřené," dodal. Kvalifikace tyčkařů je na ME na programu v pátek 10. srpna, finále se uskuteční o dva dny později.

Kudlička pojede na šampionát jako budoucí otec. Jeho partnerka Jiřina Ptáčníková v lednu očekává narození dcery. "Byla to opravdu dobrá zpráva a těšíme se na leden. Zároveň bych byl strašně rád, kdyby se mi podařilo být jedním z těch atletických otců, který ještě po narození potomka něco v té atletice dokázal," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články