Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Atletické mistrovství světa se posouvá – v Eugene bude až v roce 2022

Svět hledá nové termíny za odložené akce. Ten už má i atletické mistrovství světa, které se kvůli odložení olympiády na příští rok uskuteční až v roce 2022. Světová atletika jedná s pořadateli šampionátu v americkém Eugene, který se měl konat příští rok, o posunutí o rok. Původně se mělo v Oregonu závodit od 6. do 15. srpna 2021, ale toto období koliduje s novým termínem olympijských her 23. července až 8. srpna 2021.

Sport
zdroj: ČT4

Vedení světové atletiky ještě před odložením Her oznamovalo, že je připraveno posunout MS. Uvažovalo se o pozdějším termínu v roce 2021, ale podle posledního vyjádření atletické federace zvítězila varianta posunu na následující sezonu. "Všichni musejí být flexibilní a dělat kompromisy, nakonec pracujeme s organizátory mistrovství světa v Oregonu na nových datech v roce 2022," uvedla Světová atletika v tiskové zprávě po oznámení termínu OH.

Atletické mistrovství světa se tak uskuteční po třech letech. Poslední šampionát hostilo loni na podzim Dauhá. Při hledání termínu v roce 2022 vedení světové atletiky vyjednává také s pořadateli Her Commonwealthu a atletického ME, které se mají uskutečnit v přespříští sezoně. Hry Commonwealthu má hostit od 27. července do 7. srpna 2022 Birmingham. Multisportovní ME včetně toho atletického má být od 11. do 21. srpna 2022 v Mnichově.

Je nám líto, video expirovalo.
OH už mají nový termín, atletické MS bude až v roce 2022

Letní termín odložených olympijských her mezinárodní atletická federace vítá. "Poskytne našim atletům čas, který potřebují, aby se vrátili k tréninku a závodům," uvedla. Se známým termínem mohou atletičtí funkcionáři aktualizovat kvalifikační systém na OH.

Stejně jako u ostatních olympijských sportů už dříve kvalifikovaným sportovcům místa zůstanou. Z českých atletů mají olympijský limit splněný koulař Tomáš Staněk, oštěpaři Nikola Ogrodníková a Jakub Vadlejch i překážkářka Zuzana Hejnová. Pro účast na OH ale musejí také vyhovět podmínkám národního svazu, které zatím nejsou jasné.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články