Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vrabcová-Nývltová: Je to výsledek z říše snů. Poprvé jsem měla pocit, že závodím

Falun (Švédsko) – Když v generálce na světový šampionát dojela mimo body, měla velké obavy, aby nevyhořela také ve Falunu. Eva Vrabcová-Nývltová však ve svém prvním startu na mistrovství světa nejenomže nevyhořela, ale ještě si desátým místem vyrovnala nejlepší výsledek sezony. "Tenhle závod je ale letos asi nejvíc. Měla jsem poprvé pocit, že závodím, a jela s chutí," prozradila devětadvacetiletá závodnice, kterou úspěch povzbudil do dalších bojů.

Eva Vrabcová-Nývltová
zdroj: ČTK/PR autor: Svaz lyžařů ČR

Výkon z Falunu přebil podle Vrabcové-Nývltové i šestou příčku z etapové Tour de Ski na počátku ledna. "Přestože mi Tour vyšla fantasticky, tak tohle bylo o úroveň výš a je to povzbuzení," řekla rodačka z Trutnova.

Před startem skiatlonu měla obavy, generálka ve světovém poháru jí totiž před týdnem vůbec nevyšla. V Östersundu skočila na volné desítce až na 46. místě. "To bylo trápení a shození sebevědomí, proto je tenhle výsledek jako z říše snů," dodala.

Náladu pomohla Vrabcové-Nývltové zvednout také dvojnásobná mistryně světa Neumannová. S olympijskou vítězkou z Turína 2006 se domlouvá na užší spolupráci a před skiatlonem si spolu v pátek ve Falunu zatrénovaly.

"Jsem ráda za každou Katčinu radu. Moc si vážím, že jí stojím za to, aby šla se mnou na trénink. To pro mě hodně znamená psychicky," řekla. "Byla se mnou v kopci, když jsem jela rychlý úsek, a říkala, že dobrý, takže to bylo uspokojení."

Vrabcová-Nývltová s Neumannovou se bavily o tom, co současné české jedničce chybí, aby mohla ještě více proniknout do špičky. "V tuhle chvíli to je jednoznačně síla," uvedla Vrabcová-Nývltová. Sílu ztratila loni na začátku letní přípravy, ve které byla dlouho nemocná a brala dvakrát antibiotika. "Tím, čím jsem si přes léto prošla, tak je jasné, že se síla ztratila a bude hodně velký úkol ji vybudovat zpátky," podotkla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih skiatlonu žen na MS ve Falunu

Po dvou dnech volna pojede Vrabcová-Nývltová v úterý volnou desítku s intervalovým startem. "Nemám ráda individuální starty, takže to bude velký otazník, ale těším se," řekla. Za svůj hlavní závod považuje klasickou třicítku s hromadným startem, která startuje za týden. Do té už vyrazí s klidnou hlavou.

"Pro mě je tohle takové odškrtnutí, něco jsem předvedla a teď, i kdyby se nedej bože něco nepovedlo, tak už za sebou něco mám. To mě hodně uklidňuje a můžu se soustředit právě na to, aby ta třicítka byla opravdu vrchol," konstatovala.

Za desáté místo ve skiatlonu dostane Vrabcová-Nývltová i malou odměnu. "Objednala jsem si zlatý přívěsek, takže se na něj budu těšit," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články