Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vítěz evropského poháru pošilhává po MS. Fulín mluví o pohádkové nabídce

Praha – Novopečený vítěz Evropského poháru cestovních vozů Petr Fulín si triumf patřičně užívá. Bere to jako zadostiučinění. S malým českým týmem porazil mnohem ostřílenější jezdce a dokázal si, že by se nemusel ztratit ani v konkurenci světové.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Petr Fulín

"Je to obrovská satisfakce, kterou chce spíš zažít, těžko se popisuje," řekl v rozhovoru pro Sportovní zprávy Fulín. Neprošel si jako většina jeho protivníků motokárovým dětstvím. Se závoděním začal až v 28 letech. "V první sezoně to oponenti komentovali, že se nějaký podnikatel přišel bavit. O to víc mě to teď hřeje u srdce," dodal šestatřicetiletý jezdec.

Od velkého vítězství uběhly jen tři dny a Fulín už má v hlavě příští sezonu. "Cítím další výzvu. Logicky stojíme o to, přesunout se do mistrovství světa," nastínil. "Problém trošku je, že na českém malém území není moc gigantů, firem, které by vás podporovaly, abyste to mohli zaplatit," přiznal Fulín. Triumf v Evropském poháru cestovních vozů však láká velké hráče. "Máme dvě nabídky, z nichž jedna je skoro až pohádková," naznačil.

Petr Fulín:

"Mám životní rovnici, která mi i v soukromém životě vychází: Pokud nekradete a poctivě pálíte energii, tak je otázka času kdy, ale jednou se to zlomí."

Fulín se stal vůbec prvním českým jezdcem, který dokázal vyhrát tento prestižní evropský podnik. Navíc k titulu přidal český jezdec ve spolupráci s Michalem Matějovským také vítězství v Poháru národů, a to s velkolepým náskokem: český tým nasbíral 77 bodů, druhé Slovensko jen 56 a třetí Rusko 52 bodů.

"Startují tam týmy, které mají své zastoupení i v mistrovství světa, to znamená, že jsou podporovány fabrikou, mají několikaleté zkušenosti s motorsportem a danou značkou," uvedl Fulín na adresu konkurentů. Jeho Křenek motorsport pochází ze západočeských Měšic a opírá se o "šikovné kluky, kteří většinou pocházejí z JZD". Podle Fulína je to jen další důkaz, že dokázat se dá cokoli: "Když se chce a je zdravý tah na branku, je v životě možné skoro úplně všechno," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články