Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Velké volejbalové léto na ČT4

Praha - Už desátým rokem pokračuje spolupráce Redakce sportu ČT s volejbalem. Ten jako první dostal z míčových sportů (basketbal, házená, florbal, futsal) větší množství vysílacího prostoru. Český volejbalový svaz dostal v roce 1998 lukrativní příslib na více než 50 přímých přenosů či záznamů za rok na programu ČT2. Vedení redakce tehdy upřednostnilo volejbal před ostatními konkurenty kvůli celoročnímu využití a také tato sezóna ukazuje tuto výhodu volejbalu.

Žádný jiný sport nemůže stále České televizi garantovat týden, co týden zápas kvalitní úrovně. Na podzim nabízí volejbal duely z Kooperativa extraligy, v zimě k nim přidává zápasy z Ligy mistrů a mistryň, na jaře přicházejí na řadu utkání reprezentace a v létě zase finále z plážových turnajů, či populární, antukové Dřevěnice.

Na kvantitu přímých přenosů v programech ČT si tedy příznivec volejbalu nemůže už deset let stěžovat. Ovšem vždy existuje možnost, jak nabídku ještě vylepšit a to je cesta kvality. Program ČT4 se správným směrem vydal už v prosinci, kdy domácí extraligový volejbal  přibral do televizní rodiny prestižní italskou soutěž A1 a od července také nejlepší turnaje ze světového okruhu plážového volejbalu  - Swatch WORLD TOUR 2009.  Volejbalový fanoušek tak měl možnost vidět na našem programu finále (mužů i žen) mistrovství světa z norského Stavangeru, finále z Moskvy a další budou následovat až do poloviny září.

Připočteme-li  k tomu od srpna pravidelný magazín STUDIO VOLEJBAL (zaměřený hlavně na plážový volejbal), který budeme vysílat ve čtvrtek, dále finálové zápasy z Kooperativa Cupu, navíc kvalifikační duely pro mistrovství světa českých volejbalistů v srpnu a mistrovství Evropy mužů i žen v září, čeká nás neobvykle VELKÉ VOLEJBALOVÉ LÉTO NA ČT4.

Tajně někdy trochu závidím (závist není nepřejícnost) kolegům-komentátorům hokeje, fotbalu, basketbalu, že během prázdnin mají čas "odskočit" i k jiným sportům. Celoroční stereotyp tak vymění za pestrost "menšího sportu" (vodní slalom, basebal, kanoistika, atletika, tenis, cyklistika). Já si nakonec, ale stejně řeknu: "Máš štěstí, že tě v životě potkal tak nádherný sport, který ti dává příjemnou práci po celý rok." Nikdy bych neměnil.

Nezbývá, než Vám popřát za celý náš tým komentátorů, redaktorů, reportérů, expertů, produkčních, kameramanů, režisérů hezké chvilky s volejbalem na programu ČT4.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články