Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

V Ostravě odstartovala dětská zimní olympiáda

Ostrava - Zapálením olympijského ohně odstartoval v Ostravě pátý ročník Zimní olympiády dětí a mládeže. Soutěž je projektem Českého olympijského výboru, který si pro pořádání her vybírá jednotlivé regiony České republiky. Letos je to Moravskoslezský kraj. Na olympiádu přijelo přes 1300 sportovců a trenérů.

Zahájení ZOH pro děti a mládež
zdroj: ČT24

Zimní olympiáda dětí a mládeže je vrcholnou českou soutěží krajských reprezentací žákovské kategorie do šestnácti let. Mladí sportovci hry zahájili olympijskou přísahou. Při úvodním ceremoniálu nechyběli ani vlajkonoši. Byli mezi nimi bývalí i současní přední sportovci. 

"Mládež si musí zvyknout na to, že sport je prima věc a prospívá to krásné postavě a zdraví," řekla olympijská vítězka Dana Zátopková. "Pro děti a mládež je to určitě velká výzva. Těším se na to," dodal hokejista David Moravec.

Už zítra začnou mladí sportovci bojovat o medaile. Ostrava bude patřit hokeji a soutěži v krasobruslení a rychlobruslení. Klasické lyžování a biatlon budou mít své centrum na Pustevnách. Skokani na lyžích budou soutěžit na můstcích ve Frenštátě pod Radhoštěm a alpské lyžování a snowboard přivítá Bílá. Kromě typicky zimních sportů doplní olympiádu také fotografická soutěž, šachový turnaj a soutěž v disco tancích.

V ostravské ČEZ aréně zimní olympiáda dětí a mládeže začala a příští pátek také skončí. Závěrečná show bude ve znamení panoramatické projekce a legendární písně We are the champions.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články