Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sudová skončila v Aare čtvrtá, radovala se Kearneyová

Aare (Švédsko) - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová skončila čtvrtá na Světovém poháru v jízdě v boulích ve švédském Aare. Z vítězství se radovala suverénka sezony a jistá vítězka SP Hannah Kearneyová z USA. Díky zaváhání Američanky Heather McPhieové se Sudová posunula na třetí místo v pořadí seriálu, po kterém touží. Do konce SP zbývají dva závody.

Nikola Sudová
zdroj: ČT24

Sudová na sjezdovce Slalombacken v Aare postoupila pátá z kvalifikace. Ve finálové jízdě si o místo polepšila a potřetí v sezoně se zúčastnila superfinále. V tom jí ale jízda nevyšla, dostala jen 15,77 bodu a na stupně vítězů nedosáhla.

Kearneyová kralovala soutěži od první jízdy a pokaždé dostala přes 25 bodů. Druhé místo obsadila Francouzka Chloe Dufourová-Lapointeová, která si tak pojistila druhé místo v pořadí SP, třetí skončila Japonka Arisa Murataová. Čtvrté místo je třetím nejlepším výsledkem devětadvacetileté Sudové v sezoně. Dvakrát byla třetí - v zahajovacím závodu v Ruce a v Lake Placid.

Výsledky:

Muži: 1. Marquis, 2. Kingsbury (oba Kan.), 3. Endo (Jap.).
Průběžné pořadí SP (po 11 ze 13 závodů): 1. Kingsbury 1 040 b., 2. Cota 549, 3. Deneen (oba USA) 515.

Ženy: 1. Kearneyová (USA), 2. Dufourová-Lapointeová (Kan.), 3. Murataová (Jap.), 4. Sudová (ČR).
Průběžné pořadí SP (po 11 z 13 závodů): 1. Kearneyová 1 050 b., 2. Dufourová-Lapointeová 603, 3. Sudová 445, ...56. Hnyková (ČR) 1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články