Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Sprint dvojic v Liberci vyhráli Norové, Češi do finále neprošli

Liberec - Norští lyžaři Johan Kjölstad a Ola Vigen Hattestad vyhráli sprint dvojic klasickou technikou na Světovém poháru v Liberci. České dvojice neuspěly - Martin Koukal, Dušan Kožíšek i Ondřej Horyna a Petr Novák vypadli v semifinále. Ženský závod suverénně ovládly Norky Marit Björgenová a Maiken Caspersen Fallaová. Slunečné počasí dnes přilákalo do Vesce skoro 3 500 diváků, skoro o dva tisíce více než v sobotu, ale českého úspěchu se tentokrát nedočkali. "Jsem zklamaný, tenhle víkend se nepovedl. Mělo to být finále, což je hranice úspěchu, i pro diváky, ale nebyli jsme dost rychlí," řekl Koukal.

Češi se nevyhnuli komplikacím. Větší potíže měl Kožíšek, který během druhého úseku nejdříve ve sjezdu v prudké zatáčce málem vyletěl z trati, ale zachránil ho až střet s Keinem Einastem, který Estonce katapultoval mimo trať do ochranné sítě. O pár vteřin později nastal další problém. Kožíšek jel mimo stopu a jeden ze soupeřů mu ukopl pravou hůlku.

Aby toho nebylo málo, Koukal při jedné z předávek málem ztratil lyži. Do stopy ho nepustil Švéd Jesper Modin a při střetu otevřel českému běžci vázání. Přesto mohl český pár postoupit. Kožíšek ve finiši ztratil tři desetiny na Italy, kteří nakonec prošli mezi nejlepší časem. "Chyběly mi informace v závěru kola, kdy jsem si myslel, že nám to vydá, a bohužel to nevydalo," řekl Kožíšek. 

Druhý český pár přišel o možnost postupu rovněž po pádu, který potkal v jednom ze sjezdů Horynu. Závod žen domácí lyžařky neobsadily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články