Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sporťáček láká děti vyzkoušet si více než stovku odvětví

Praha – Největší náborový sportovní festival Sporťáček proběhne již popáté tuto sobotu ve sportovním areálu Hamr v Praze. Na jednom místě v jeden den se sejdou zástupci více než stovky sportovních odvětví, aby ukázali, co jejich disciplína nabízí. Základní myšlenka akce zní přivést děti ke sportu a přimět je k tomu, aby si prakticky kteroukoli disciplínu vyzkoušely na vlastní kůži. Festival proběhne v sobotu od 10 do 18 hodin.

Děti a sport
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Je to skvělá myšlenka. Úžasná možnost pro nejmenší děti, aby přičichly ke sportu. Děti tloustnou a nemají pro pohyb motivaci, tohle je způsob, jak jim ukázat, že sport je zábava, a rozhýbat je. Chceme se Sporťáčkem dlouhodobě spolupracovat a pomáhat," prohlásil předseda České unie sportu Miroslav Jansta. ČUS akci podporuje jak po organizační, tak i po materiální a mediální stránce.

Děti budou mít v sobotu celkem 120 možností, jak objevit svůj talent. "Ten nápad vznikl v Austrálii. Každým rokem rosteme a letos máme už celkem 370 klubů, které se na akci budou fyzicky prezentovat. Vstup je zdarma, chceme to přiblížit pokud možno úplně všem," uvedl Jakub Makalouš, zakladatel projektu a bývalý hráč hokejové juniorky pražské Slavie.

Zakladatel projektu Jakub Makalouš:

"Nečekal jsem, že Sporťáček bude zažívat takový úspěch a že neustále každým rokem porosteme."

Při bruslení na umělé ledové ploše dětem poradí krasobruslař Tomáš Verner nebo trenéři z hokejové Sparty. Led si děti vyzkoušely už na květnovém Sporťáčku ve Zlíně a bude nachystaný i při zastávkách v Českých Budějovicích nebo v Praze-Braníku. V sobotu 12. září se Sporťáček poprvé představí v Brně a 5. ročník uzavře týden nato v Plzni. "Chceme se rozšiřovat dál a dostat se do dalších krajů," nastínil Makalouš.

Již počtvrté předvede své dovednosti také letošní mistr Evropy ve freestyle motokrosu Petr Pilát. "Mám z toho každým rokem radost, když se to dětem líbí a rodiče se kolem toho ptají, co a jak. Za sebe mohu říci, že už se nemůžu dočkat. I proto, že tam vezmu jednoho sedmiletého kluka, kterého to hrozně chytlo, už je mistrem Rakouska a strašně se těší," prozradil Pilát.

Rodiče dětí si mohou na místě promluvit přímo se zástupci sportovních klubů. Na Sporťáčku se nachází i blok sportovních lékařů, fyzioterapeutů či psychologů, kteří se rádi podělí o své zkušenosti. Kupříkladu jak poznat, na co má dítě vlohy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články