Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šlesingr ovládl domácí šampionát v letním biatlonu

Letohrad - Neporažený zůstal Michal Šlesingr na mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích, které o víkendu hostil východočeský Letohrad. Třicetiletý biatlonista po triumfu v rychlostním závodě zvítězil i v sobotním nočním supersprintu a nejlepší byl také ve stíhacím závodu. 

Nejtěžší cestu za prvenstvím měl Šlesingr právě ve stíhačce. Po položkách vleže suverénně vedl, ale vestoje nejprve minul tři terče a pak ještě dva. A najednou měl v patách Ondřeje Moravce, kterému naopak nevyšel úvod závodu, a Jevgenije Ževlakova z Ruska.

Moravec však v závěrečné položce chyboval dvakrát a Ževlakov dokonce čtyřikrát. "Stojka mi vůbec nesedla, nohy pro mě nebyly tou správnou oporou," přiznal Šlesingr, jenž měl smíšené pocity. "Na jednu stranu mě netěší, že jsem tu stojku nezvládl, na druhou stranu mám ale tři tituly. Z toho mám radost, to se mi povedlo," dodal člen SKP Jablonec, jenž příští týden odjíždí s reprezentačními kolegy do speciálního tunelu v Oberhofu.

V kategorii žen se odehrál od prvních metrů česko-slovenský souboj. Po několika změnách ve vedení se už se zdálo, že si pro druhé letohradské vítězství doběhne Gabriela Soukalová, ale v cíli se zjevila jako první skvěle finišující Paula Fialková ze Slovenska. Třetí skončila Veronika Vítková, suverénní vítězka sobotního nočního sprintu. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články