Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Sledge hokejisté porazili Japonsko a vrací se mezi světovou elitu

Tomakomai (Japonsko) – Vynikající výkony podpořené střeleckou produktivitou a pevnou defenzivou přinesly českým sledge hokejistům triumf na mistrovství světa skupiny B, které proběhlo v japonském Tomakomai. Turnaj opanovali bez porážky i bez inkasované branky, čímž vybojovali postup do elitní skupiny. Zároveň si zajistili nejvýhodnější pozici do kvalifikačního turnaje o postup na paralympijské hry v roce 2018. 

Čeští sledge hokejisté
zdroj: ISIFA/EPA autor: SERGEI CHIRIKOV

Čeští reprezentanti zakončili turnaj finálovou výhrou 6:0 nad Japonskem. Pěti góly zazářil Michal Geier. "Japonci oproti prvnímu zápasu více otevřeli hru a snažili se dát první gól, aby se v nás něco zlomilo. Hru jsme ale určovali my," uvedl Geier s připomínkou páteční výhry 2:0, která uzavřela základní část.

"Co se týče mých branek, byla to týmová práce. Osobně jsem měl větší radost z přihrávky na první gól než z těch pěti následných branek," dodal.

Vítězové zakončili turnaj s celkovým skóre 23:0. "Nula vzadu je pro nás cenná, ale tohle všechno bereme jen jako začátek na cestě k našemu cíli - dostat se na paralympiádu. Teď to oslavíme, přes Vánoce si odpočineme a pak začneme pracovat na tom, abychom v září na kvalifikačním turnaji uspěli," řekl trenér Jiří Bříza.

Je nám líto, video expirovalo.
Sledge hokejisté rozstříleli Japonsko a vyhráli MS skupiny B

Mistrovství světa skupiny B ve sledge hokeji v Tomakomai (Japonsko):

Finále:

ČR - Japonsko 6:0 (3:0, 3:0, 0:0) Branky: 10., 13., 22., 28. a 30. Geier, 5. Hábl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články