Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Skikrosaři chtějí v příští sezoně domácí závod SP

Praha - Mistrovství republiky ve skikrosu na konci března ve Špindlerově Mlýně má být generálkou na závod Světového poháru v této disciplíně, který by se mohl v příštím roce vrátit do tuzemska po sedmi letech. I proto chtějí organizátoři na domácí šampionát nalákat zahraniční konkurenci a přijet by měl i Slovinec Filip Flišar, vítěz nedělního závodu SP v Bischofswiesenu.

Tomáš Kraus
zdroj: ČTK autor: Michal Krumphanzl

Závod Světového poháru ve skikrosu hostil v roce 2004 Špindlerův Mlýn a o dva roky později Pec pod Sněžkou, kde Tomáš Kraus ve finále z prvního místa kousek před cílem upadl. "Byla by to bomba do České republiky vrátit Světový pohár. Organizace těch závodů za ty roky postoupila o dost dál, může to být atraktivnější než tehdy," řekl bývalý dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru.

Zástupci Svazu lyžařů České republiky nyní vyjednávají o termínu a místě Světového poháru. V úvahu připadá konec února nebo začátek března a závod by se měl konat v Peci pod Sněžkou nebo ve Špindlerově Mlýně. "Uděláme všechno, abychom Tomáše (Krause) doma představili," řekl generální sekretář svazu Petr Graclík. "S touhle myšlenkou koketujeme už od podzimu a chceme to udělat ve Špindlu," dodal. Finální rozhodnutí padne na kongresu FIS na konci května v Koreji.

Mistrovství České republiky se dosud konalo sedmkrát a všechny šampionáty Kraus vyhrál. I letos bude velkým favoritem. "Ale těším se na to i díky zahraniční konkurenci. Navíc doma se mladí budou určitě chtít na mě vytáhnout," prohlásil Kraus.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články