Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Sjezdaři budují na ledovci ducha české reprezentace

Zermatt (Švýcarsko) - Čeští sjezdoví lyžaři spojili síly a trénují na novou sezonu společně. K podobnému a nepříliš častému kroku sáhli už v přípravě na minulou sezonu, tentokrát je ale ve švýcarském Zermattu takřka kompletní reprezentace s výjimkou Ondřeje Banka. Podmínky si závodníci pochvalují, prý jsou nejlepší v Evropě.

Volné ježdění i jízdy na čas mají na programu Šárka Záhrobská, Klára Křížová, Kateřina Pauláthová, Martina Dubovská, Andrea Zemanová a Valentina Volopichová. Mužskou část týmu zastupují Kryštof Krýzl, Filip Trejbal, Martin Vráblík a junior Adam Kotzmann. "Společné soustředění je výjimečné tím, že se sejde celá reprezentace a několik juniorů. Snažíme se posílit kolektivního ducha reprezentace. Je to příjemné," prohlásil trenér Petr Lajkeb.

Celému týmu se spolupráce líbí a brzy soustředění zopakuje. "Pro závodníky je to velmi přínosné. Mohou se navzájem lépe poznat. Budujeme tady ducha české reprezentace," konstatoval kouč Šárky Záhrobské Pavel Šťastný. "Zermatt je vždy výborný. Přišli jsme sice o dva dny lyžování kvůli počasí, ale jinak jsou tu ideální podmínky," řekl Šťastný.

Lyžaři se na ledovci v Zermattu a nedalekém Saas Fee věnují slalomu, obřímu slalomu a super-G. "Jsem naprosto uchvácený tratí, kterou tady máme k dispozici. Tréninkové podmínky na léto jsou asi nejlepší v celé Evropě," liboval si Vráblík. "Když se nelyžovalo, tak jsme šli do tělocvičny, kde se věnujeme kolektivním sportům a posilování. Taky jezdíme na kole," uvedl Krýzl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články