Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sjezdař Grugger měl v Kitzbühelu hrozivý pád

Kitzbühel (Rakousko) - Rakouský lyžař Hans Grugger měl v dnešním tréninku na slavný sobotní sjezd v Kitzbühelu pád, při němž utrpěl těžké zranění hlavy. Devětadvacetiletý specialista na rychlostní disciplíny ztratil při nehodě vědomí a z trati ho přepravil vrtulník do nemocnice v Innsbrucku, kde se musel podrobit naléhavé operaci. Trénink, v němž zajel 27. čas český lyžař Ondřej Bank, byl po Gruggerově pádu na půl hodiny přerušen.

Po několikahodinovém zákroku neurochirurgického týmu byl Grugger přeložen na jednotku intenzivní péče, kde stráví noc. Informace o jeho stavu zveřejní lékaři podle Rakouského lyžařského svazu až v pátek. Dnes jeho vedení v prohlášení pouze konstatovalo, že operace byla úspěšná.

Grugger, vítěz čtyř sjezdů Světového poháru, upadl brzy po startu v pasáži zvané "Myší past". Po skoku se ve vzduchu přetočil a spadl hlavou na zledovatělou sjezdovku Streif. "Utrpěl mozko-lebeční trauma, zranění hrudníku a nereagoval na slova," řekl krátce po transportu lyžaře mluvčí Rakouského lyžařského svazu Markus Aichner.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Zuzany Kalátové

Banka 27. místo překvapilo

Z výsledku v tréninku byl český lyžař poměrně překvapený, protože jel opatrně a na trati chyboval. Bank startoval až s číslem 57 a za vítězným Švýcarem Didier Cuchem, který zajel trať v čase 2:01,12 minuty, zaostal o 3,89 sekundy. "Udělal jsem moc chyb. Jel jsem dost volně a jsem překvapený, že jsem sedmadvacátý," řekl Bank. Pokud by se vešel do třicítky v sobotním závodu, pak by na Hahnenkammu bodoval ve sjezdu jako první Čech a vyhrál by v sázce auto.

Český jezdec, který měl těžký pád v Kitzbühelu před třemi lety a pak kvůli zlomenině nohy rok a půl nezávodil, byl rád, že trénink zvládl. "Bylo to kvůli pádu velice nervózní a všichni pak byli hodně nejistí. Já jsem ten kopec vždycky shazoval a dělal si z něj kapku legraci, ale je to vážně vražedné místo," prohlásil Bank.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články