Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Samková nestačila v La Molině pouze na Moioliovou

La Molina (Španělsko) ‒ Eva Samková v generálce na MS skončila druhá na Světovém poháru v La Molině. Českou snowboardcrossařku ve finále porazila pouze Italka Michela Moioliová. Češka se tak dostala do čela seriálu.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková se po druhém místě dostala do čela SP

Před posledním závodem, který se pojede 25. března ve švýcarském Veysonnaz, vede Samková o 310 bodů před Australankou Belle Brockhoffovou. "Je to prima pocit, být na prvním místě ve svěťáku, loni jsem v něm skončila druhá. Ale pořád je to hodně vyrovnané a ve Veysonnaz to bude tuhý boj," uvedla Smaková.

Na stupně vítězů se probojovala počtvrté v sezoně, mezi třemi nejlepšími chyběla jen dvakrát. V La Molině poprvé našla přemožitelku v kvalifikaci, v níž skončila pátá, ale vyřazovací část opět zvládla výborně.

Ve své čtvrtfinálové jízdě zvítězila před Brockhoffovou a první projela cílem i v semifinále. Ve finále nestačila jen na Moioliovou, která si připsala druhé prvenství v sezoně. Celkově je třetí o 480 bodů za Samkovou, takže má ještě jako poslední šanci získat křišťálový glóbus, který obhajuje.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy