Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nejdřív svěťák, pak MS. A hlavně být na bedně, velí Samková

Praha - Snowboarkrosařka Eva Samková má před sebou závod mistrovství světa ve Španělsku. Olympijská vítězka zamířila do La Moliny, kde by chtěla zvýšit své šance na zisk velkého křišťálového glóbu za triumf ve Světovém poháru, a pak se přesune do Sierra Nevady, kde zaútočí na medaili z mistrovství světa. "Cíl je jasný: být na bedně. Určitě se chci dostat do trojky," řekla Samková otevřeně o svých ambicích na mistrovství světa.

Eva Samková
zdroj: Isifa/EPA

Jiné mety Samková prakticky ani mít nemůže. Je olympijskou vítězkou, letos vyhrála dva závody SP a v celkovém pořadí je druhá. Cenný kov z mistrovství světa jí ale zatím uniká. V La Molině dojela před šesti lety pátá, pak sedmá v kanadském Stonehamu a předloni šestá v Kreischbergu.

"Po La Molině jsem vždycky jela na mistrovství světa s tím, že jsem chtěla medaili. Od pátého místa k ní zbývá málo, ale vždycky to nevyšlo buď kvůli pádu, nebo jsem neměla dost zkušeností," řekla Samková.

Je nám líto, video expirovalo.
Samková před Španělskem: Věřím, že to bude dobrý

V půlce února vyhrála závod SP ve Feldbergu a poté absolvovala vydařený trénink v Česku. "Jsem v pohodě naladěná, těším se na to a myslím, že když mě ježdění bude bavit, nebudu dělat moc chyb v trati, tak tam jedu kvůli podiu, protože člověk si musí zvyšovat limity," řekla s úsměvem třiadvacetiletá Samková.

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Na světovém šampionátu by se mělo jezdit v široké trati po šesti a očekává se delší závod. "Délka trati hraje v náš prospěch," myslí si jeden z koučů Samkové Jakub Flejsar. Otázkou bude kvalita sněhu, jelikož se očekává, že během závodů bude v půlce března teplo. "Sníh může být nejzrádnější. Bude to měkké, klopenky budou měkké, ale líbilo se mi to tam, byly tam velké skoky na začátku, čadilo se tam rychle," zavzpomínala Samková na předchozí starty v Sierra Nevadě.

Únorová výhra Samkové v rakouském Feldbergu udivila svět a vzbudila ohlas. Úmyslně tam totiž odstartovala později, přesto soupeřky před cílem předjela. "Reakce byly velký, zhlédlo to půl milionu lidí, což není na FIS úplně běžné a je to super. Dostalo se to i někam jinam než do okruhu lidí, co se o snowboardcross zajímají. Dojde jim, že je to zajímavé, a budou to sledovat víc," potěšilo Samkovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články