Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sáblíkovou čeká po sezoně měsíční volno. Tělo si potřebuje odpočinout, říká

Praha – Až měsíční volno si hodlá dopřát rychlobruslařská královna Martina Sáblíková. Bude odpočívat u moře či v lázních, aby načerpala dostatek sil před olympijskou sezonou. V dohledné době podstoupí magnetickou rezonanci kolene, aby měla jistotu, že problémy nejsou vážnějšího rázu. O cyklistických závodech zatím neuvažuje. Chce si především fyzicky i psychicky ulevit.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP

Trojnásobnou olympijskou vítězku dlouhodobě trápil přetížený úpon, kvůli kterému ji bolelo koleno. Loni v létě navíc neměla pauzu, protože trénovala na kole s vidinou startu v Riu de Janeiro. Z něj nakonec sešlo, ale únava se nastřádala.

Proto absolvuje po sezoně delší pauzu než obvykle. "Takhle dlouhé volno jsem měla naposledy dva, tři roky zpátky. Bude tam nějaké moře a lázně, abych si opravdu odpočinula a mohla do olympijské sezony nastoupit naplno," řekla novinářům.

Kromě zdravotních problémů s kolenem se během letošního ročníku Světového poháru potýkala také s únavou z neustálé koncentrace na další a další závody. "Musím říct, že mi už vypínala i hlava," svěřila se.

Z tohoto důvodu zatím nepřemýšlí o cyklistických závodech. "Nechtěla bych, aby se mi stala stejná věc, co letos. Hry jsou v únoru a já vím, jak jsem se v únoru cítila. Opravdu bych chtěla jít do olympiády s tím, že se budu stoprocentně těšit," uvedla.

Navzdory potížím vyhrála v sezoně všechny závody na 5000 metrů a na trojce ji jen třikrát z osmi startů porazila Nizozemka Ireen Wüstová. V Pchjongčchangu bude rodačka z Nového Města na Moravě obhajovat zlato na pětce a stříbro na trojce. "Těším se, a pokud příprava dopadne dobře, budu se těšit na olympiádu," poznamenala.

Pro Sáblíkovou, která v květnu oslaví třicátiny, představuje korejský svátek čtvrtý start pod pěti kruhy. Zda bude závodit i po nich, zatím neví. "Momentálně se kloním k pokračování. Ale samozřejmě záleží na tom, v jakém budu zdravotním stavu," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články