Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sáblíková před první pětkou v sezoně: Bude to bolet

Heerenveen (Nizozemsko) - Českou rychlobruslařskou hvězdu Martinu Sáblíkovou dnes čeká první závod na pětikilometrové trati v sezoně. Olympijská vítězka a čtyřnásobná světová šampionka v nejdelším ženském závodě se na start třetího dílu Světového poháru v Heeerenveenu postaví jako dosud v této sezoně neporažená na dlouhých tratích. "Ještě jsem žádnou pětku nejela, takže se svým způsobem těším. Svým způsobem samozřejmě nechci říci, že mám obavy, že to neujedu, ale bude to určitě hodně bolet," řekla Sáblíková.

Martina Sáblíková
zdroj: ISIFA

Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka v sezoně zatím ovládla oba závody na 3000 metrů, se vstupem do SP tak může být maximálně spokojená. "Jsou to dvě první místa a pokud je to podium, tak je to dobré," řekla Sáblíková. Po první akci v Čeljabinsku přiznala, že se ještě lehce "pere" s technikou, teď už je prý ale všechno v pořádku. "Na tréninku je dost lidí a prakticky se nedá zkoušet jezdit v drahách. Pořád se někomu vyhýbám nebo jezdíme vedle sebe. V Astaně už to bylo lepší," uvedla.

Sáblíková vedle závodů na 3000 metrů startovala i na kratších tratích. Zkoušela neoblíbenou pětistovku, kilometr i patnáctistovku. "V Čeljabinsku byla pětistovka i patnáctistovka jedna velká katastrofa. Vůbec mi to nešlo. V Astaně to už ale bylo lepší. Upravila jsem trénink a soustředila se, abych neděla chyby, a podle toho to taky vypadalo," podotkla.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka na patnáctistovce zrychlila o více než dvě sekundy a při druhém startu zůstala těsně pod stupni vítězů. "Když jsem dojela a viděla čas, tak jsem měla strašnou radost a nemělo mě co mrzet. Vím, že jsem byla čtvrtá, ale bylo tam zlepšení a bylo vidět, že to nebylo jako v Čeljabisnku," uvedla Sáblíková.

Držitelka tří nejlepších světových časů ovládla SP pětkrát za sebou. V minulé sezoně byla její hlavní soupeřkou Ireen Wüstová z Nizozemska, v této sezoně to vypadá, že velkou rivalkou bude zejména Němka Claudia Pechsteinová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články