Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Sáblíková pošesté za sebou vyhrála SP na dlouhých tratích

Heerenveen (Nizozemsko) 2. března (ČTK) - Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála pošesté za sebou Světový pohár na dlouhých tratích. Celkový triumf si dvojnásobná olympijská vítězka zajistila dnešním vítězstvím v závodu na 5 000 metrů v Heerenveenu, druhou Stephanii Beckertovou z Německa porazila o 86 setin sekundy.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Tibor Illyes

Čtyřiadvacetiletá Sáblíková získala trofej s předstihem, rychlobruslařky totiž ještě za týden čeká finále SP v Berlíně. Už před ním má ale česká reprezentantka v čele průběžného pořadí nedostižný náskok 200 bodů před další Němkou Claudií Pechsteinovou.

V Heerenvenu bojovala Sáblíková hlavně s Beckertovou

V této sezoně vyhrála Sáblíková všechny čtyři dosavadní závody SP na vytrvaleckých tratích, třikrát trojku a jednou pětku. V Nizozemsku pak přidala další prvenství ve své nejsilnější a nejoblíbenější disciplíně. Přitom ji stále ještě lehce limitovaly problémy s třísly, které ji provázejí od únorového mistrovství světa ve víceboji v Moskvě.

V Heerenveenu se Sáblíková představila v poslední rozjížďce s Pechsteinovou, bojovat ale musela především na dálku s výkonem Beckertové, která se dostala do čela rychlým časem 6:53,36. Od poloviny závodu už měla svěřenkyně trenéra Petra Nováka před Beckertovou mírný náskok dvou až tří desetin a v závěru ho zvýraznila na bezmála vteřinu. Její vítězná série, která začala v SP 2006/07, tak stále trvá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články