Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Rychlobruslařka Novotná získala evropské stříbro ve víceboji

Turín - Rychlobruslařka Kateřina Novotná získala stříbrnou medaili na mistrovství Evropy ve víceboji na krátké dráze a dosáhla životního úspěchu. Čtyřiadvacetiletá česká olympionička nestačila v Turíně pouze na domácí Ariannu Fontanaovou, jež obhájila titul. Novotná za vítězkou zaostala po čtyřech disciplínách o sedm bodů, třetí Stéphanie Bouvierovou z Francie porazila bezpečně o 13 bodů.

Start závodu v shorttracku
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Nejlepší česká závodnice v shorttracku udělala důležitý krok k vysněné medaili hned v pátek na trati 1500 metrů, na které vyhrála a připsala si první dílčí triumf na ME v kariéře. V sobotní pětistovce, na níž byla před třemi lety právě v Turíně šestá na zimní olympiádě, sice spadla, ale celkově klesla jen o jedno místo.

Na dělené druhé příčce figurovala i po dnešním kilometru, i když jí ideálně nevyšlo finále. Předchozí tři jízdy Novotná vyhrála, ale v té poslední skončila na čtvrtém místě. Vítězstvím si prakticky zajistila obhajobu zlata Fontanaová, jež získala před Novotnou a Bouvierovou náskok 39 bodů.

Svou výbornou formu potvrdila Novotná i triumfem v závěrečném závodě na 3000 metrů. Fontanaová v něm skončila předposlední sedmá, ale titul jí už neunikl. V Itálii zůstalo i mužské zlato zásluhou Nikoly Rodigariho. Čeští reprezentanti Vojta Loudín a Ondřej Suchý se seřadili na 30. a 31. pozici. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články