Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Rychlobruslař Mo Te-pom vyhrál na OH v den svých narozenin

Vancouver - Rychlobruslařský sprint na 500 metrů vyhrál na zimních olympijských hrách ve Vancouveru Korejec Mo Te-pom. Zbylé medaile si rozebrali Japonci Kejičiro Nagašima a Džodži Kato. Jeden z možných adeptů na stupně vítězů Američan Shani Davis po nevydařené první jízdě do druhé nenastoupil. Sportovní přenosy sledujte na programech ČT2, ČT4 nebo webu ČT24. Podrobnější informace nabízí speciál k olympijským hrám ve Vancouveru www.zoh.cz.

Mo Te-pom triumfoval v den svých jednadvacátých narozenin. Dvojnásobný juniorský mistr světa přitom dosud sbíral lepší výsledky spíše na dvojnásobné trati. Na pětistovce dokonce neobsadil ani jednou mezi seniory medailovou příčku ve Světovém poháru.

V nejdůležitějším závodě sezony ale předvedl v obou jízdách druhý nejlepší čas, což mu v součtu stačilo k náskoku 16 setin na Nagašimu. Vedoucí muž po první části Fin Mika Poutala tlak neunesl a celkově obsadil až pátou příčku.

Marný boj o přední umístění vzdal Američan Davis, jenž se rozhodl po 18. času z první jízdy raději šetřit síly do dalších závodů. Desetikilometrový maraton sice ze svého plánu vynechal, v ostatních disciplínách ale nechce chybět a vždy bude aspirantem na cenný kov.

Soutěž se protáhla kvůli komplikacím s rolbami. Na rychlobruslařském oválu v Richmondu vypověděly službu obě, které byly v hale k dispozici, správně nefungoval ani další náhradní stroj dovezený z dílny. Přestávka na úpravu ledu v polovině prvních jízd se proto protáhla skoro až na půldruhé hodiny. Výpadek rolby pozdržel i nedělní závod žen na tři kilometry, ve kterém triumfovala Martina Sáblíková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články