Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Řezáč patří opět k favoritům slavného Vasova běhu

Mora - Český lyžař Stanislav Řezáč opět patří k favoritům slavného Vasova běhu, který se koná v neděli. V uplynulých čtyřech ročnících závodu na 90 kilometrů klasickou technikou ze Sälenu do Mory ve Švédsku skončil vždy na stupních vítězů, ale výhra mu chybí a letos by ji rád konečně vybojoval. Přímý přenos závodu sledujte v neděli od 7:50 na ČT sport a našem webu.

Stanislav Řezáč
zdroj: TONO agency

"Zkusím se zaměřit na Vasův běh," vyhlásil Řezáč před sezonou. Triumf v nejslavnějším dálkovém lyžařském běhu světa ho láká a neměl k němu daleko. Třetí dojel loni i v letech 2003, 2009 a 2010, předloni byl druhý jen o tři desetiny sekundy.

"Rád bych vyhrál, jako každý rok, jak se pořád pokouším. Připravil jsem se, co nejlíp jsem za ty roky mohl," řekl Řezáč dva dny před startem pro Tono agency. "Je tam plus pět, vítr, bordel z borovic, hodně mokrý jarní sníh. Pojedu jen soupaž bez mazání a uvidím, kolik vydržím," odhalil svoji taktiku.

V lednu Řezáč přestoupil těsně před startem Jizerské padesátky z rakouského Skinfitu do elitního norského týmu Team Xtra personel, v kterém by měl mít ideální podmínky. Nejlépe zajel Marcialongu, v které finišoval druhý. O tři místa horší byl v Jizerské padesátce a pátý skončil před čtrnácti dny na Tartu maratonu.

Největším favoritem švédského pokračování série Ski Classics je Švéd Jörgen Brink, vítěz posledních tří ročníků Vasova běhu. Čtyřikrát v řadě ho vyhráli jen Nils Karlsson (7x po sobě) a Janne Stefansson (5x). "Touha a motivace mi nechybí. Vasák je pro všechny vrcholem roku, takže to bude boj," řekl Brink.

Řezáč patří do širšího okruhu favoritů spolu s bratry Andersem a Jörgenem Auklandovovými z Norska, dalšími domácími hvězdami Danielem Tynellem a Jerrym Ahrlinem a také Norem Simenem Östensenem. Letošní závod byl vyprodán již loni v březnu a na startu bude 15 800 běžců. Rekordmanem je Bengt Eriksson, který jede po šedesáté za sebou a nejlépe skončil v roce 1958 druhý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články